Hjemmelavede flødeboller med mokkaskum, hasselnøddebund og mørk chokolade, som udløser masser af uhmmmm!
12-15 hjemmelavede flødeboller
1 æggehvide
50 g sukker
130 g hasselnødder
Hjemmelavede flødeboller: Mokkaskum
30 g stærk kaffe
75 g sukker
40 g glukose
50 g pasteuriserede æggehvider
1 spsk sukker
150 g mørk chokolade
Skal du have de bedste hjemmelavede flødeboller? Kvalitetstjek din chokolade
Hjemmelavede flødeboller: Nøddebunde
Blend hasselnødder til groft mel. Pisk æggehvider og sukker til marengs, og vend nøddemelet i. Beklæd en bageplade med bagepapir, og smør et firkantet lag marengs ud (cirka ½ cm tykkelse). Bag bunden i 12-15 min ved 175 grader - til den får en fin lysebrun farve. Lad den køle af på en bagerist. Lav små, runde bunde med en kageudstikker.
Hjemmelavede flødeboller: Mokkaskum
Kog kaffe, sukker og glukose - indtil massen når en temperatur på 117 grader. Pisk æggehviderne næsten stive med 1 spsk. sukker. Hæld sukkermassen i en tynd stråle over æggehvidemassen samtidig med, at du pisker. Pisk videre i 8 min. Fyld massen i en sprøjtepose, og sprøjt massen ud på de små nøddebunde.
Lad de hjemmelavede flødeboller hvile ved stuetemperatur i ca. 1 time. Blend et par stykker mørk chokolade og et par kaffebønner. Overtræk de hjemmelavede flødeboller med smeltet, tempereret chokolade og kaffe-choko-drys.
Giv flødebollerne til én, du vil gøre glad. Det virker. Flødeboller du selv har lavet, er en sikker vinder!
Bliv inspireret til at lave dine egne desserter, is og kager med chokolade - besøg Chocolat.dk
Chokolade - få ideer til andre opskrifter med chokolade i galleriet nedenfor.