Desserter og kager

Hjemmelavede ispinde med jordbær og rabarber

Få opskriften på de lækreste hjemmelavede ispinde med jordbær og rabarber fra Mad & Boligs store is-værksted!
af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth16.07.2015

Der findes ingen bedre sommer-beskæftigelse end at lave is! Når solen er gået ned, og mens varmen stadig sidder i kroppen, er det tid til at hygge i køkkenet og glæde sig til endnu en varm sommerdag. Med de her hjemmelavede ispinde med søde jordbær og syrlige rabarber er der endnu mere at glæde sig til.

Sæt dit præg på de hjemmelavede ispinde

Hvis du følger vores opskrift, får du nogle fantastisk velsmagende hjemmelavede ispinde, der samtidig ligner et lille spiseligt kunstværk, men du kan også vælge bare at lave selve isen og selv være kreativ med pynten! Prøv for eksempel at bytte de fryssetørrede rabarber ud med knuste hasselnødder for et mere maskulint look, eller kom regnbueparvet krymmel på til de mindste. Find mere pynt til dine hjemmelavede ispinde her!

Hjemmelavede ispinde med jordbær og rabarber

10 små hjemmelavede ispinde
  • 50 g rabarber
  • 180 g jordbær
  • 120 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl minimælk
Vild med hjemmelavede ispinde? Prøv: Hjemmelavede bounty-ispinde!
  • 300 g hvid chokolade af god kvalitet
  • 2-3 spsk. frysetørret rabarber - Køb det her!

Sådan laver du hjemmelavede ispinde med jordbær og rabarber

  1. Hjemmlavede ispinde: Bring rabarber, jordbær og sukker i kog i en lille gryde, og lad det simre i ca. 10 minutter. Sigt massen. Tilsæt fløde og mælk, og blend med en stavblender. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Fyld den færdigkørte is i ispindeforme, og sæt dem i fryseren natten over. Mangler du en ismaskine? Find en guide her!
  2. Overtræk og pynt: Smelt chokolade i en skål over vandbad, og hæld den op i et højt, tyndt glas. Dyp de frosne ispinde i chokoladen, og pynt straks med frysetørret rabarber. Nyd ispindene med det samme, eller opbevar dem i en boks i fryseren. Her køber du ispinde!

​Den hjemmeIavede ispind med jordbær og rabarber er del af Mad & Bolig nummer 8, hvor du finder mange flere opskrifter på lækker is i artiklen "Isværkstedet". I galleriet herunder kan du se, hvad du ellers finder i Mad & Bolig nummer 8...

Mad & Boligs august-nummer

Sponsoreret indhold