Hjemmelavet flødeis lyder avanceret - men det behøver det slet ikke at være! Se bare her, hvordan du laver en nem og sommerlig variant med nougatkrokant og rabarbersirup.
af Inge Skovdal /Skovdal Nordic23.07.2019Foto/Stylist: Lena Staal
Nougat-krokant:
100 g mandler
200 g sukker
1 knivspids salt
Is:
3 dl piskefløde
2 dl sødmælk
150 g sukker
Rabarbersirup:
500 g rabarber
1 vaniljestang
5 dl vand
2 dl sukker
½ citron
Sådan laver du hjemmelavet nougat-is med rabarbersirup
Nougatkrokant:
Smut mandlerne, og hak dem fint. Smelt sukkeret på en pande. Når det er blevet til karamel, blander du salt og mandler i.
Hæld massen ud på et stykke bagepapir, lad det afkøle, og hak det til krokant.
Rør fløde, mælk og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst, og hæld blandingen i en ismaskine.
Kør isen lidt, og tilsæt så 100 g af mandelkrokanten. Gem resten til pynt. Har du ikke en ismaskine, kan du komme massen i en skål og sætte den i fryseren.
Rør jævnligt, til isen har en passende konsistens.