Desserter

Hjemmelavet saltkaramel

Med blot to ingredienser kan du fremtrylle fløjlsblød saltkaramel, der smelter på tungen og smager fantastisk til desserten eller havregrøden. Et sandt hit for alle slikmunde!
Af Nanna Louise Post Larsen16.12.2015

Julen er en skøn tid, men den koster mange penge. Vil du spare lidt, kan du selv lave en nem omgang af den lækreste bløde saltkaramel og forære den som fin og personlig værtindegave.

Du kan også beholde den selv og få lidt luksus i hverdagen. Brug saltkaramellen som topping på havregrøden, isen eller som et ekstra element i desserten, der imponerer dine gæster.

Vil du gerne undgå at koge karamellen direkte i dåsen? Her får du 3 måde at lave dulce de leche på.

1 glas

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk, 397 g
  • ½-1 spsk. salt 

Hjemmelavet saltkaramel

  1. Kog en dåse kondenseret mælk i en gryde med vand i 3-4 timer. Vandet skal bare småkoge.

  2. Tag dåsen op af vandet, og lad den køle af.

  3. Smag karamellen til med salt. Hæld den i et rent syltetøjsglas, og luk låget.

Tip! Brug den til is, risalamande, kager, desserter, som topping på din yoghurt eller på et ristet stykke rugbrød.

Sponsoreret indhold