Desserter og kager

Hvad er god chokolade?

Hvornår er chokolade allerbedst, og hvad er kvalitetschokolade egentlig? Mikkel Friis-Holm giver dig svaret.
af Simone Majbrit Gullberg / Foto: Betina Hastoft 12.11.2013

Chokolademageren, Mikkel Friis-Holm, er om nogen en chokoladekender. Med et dagligt indtag af chokolade ved han præcist, hvad han forventer af et stykke gourmetchokolade, og vi har spurgt ham, hvad god chokolade egentlig er?

- Jeg synes, det vigtigste er smagen! Den bedste smag får man, hvis man har gode råvarer. Det næst vigtigste er konsistensen. Man kan smage, om det er lavet ordentligt på konsistensen. Det skal ikke være grynet eller smelte tungt på tungen, men være en fløjlsblød oplevelse, forklarer Mikkel Friis-Holm.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan kan du kvalitetstjekke din chokolade.

Et stykke gourmetchokolade kræver kærlighed igennem hele processen - lige fra bønne til produktion. Mikkel Friis-Holm fremhæver vigtigheden af gode råvarer, som en meget essentiel del af en god chokolade.

- En god chokolade kræver, at man fokuserer på råvarerne og ikke går på kompromis med dem. Det er en kompliceret proces, og der er mange steder, man kan 'spare', men hvis man vil have det bedste slutresultat, så er man nødt til at fokusere på råvarerne og produktionen.

Er du chokoladeelsker? Få 7 opskrifter på chokolade-desserter her.