Trænger den klassiske risalamande til en moderne overhaling? Prøv denne cremede hvide chokolademousse med kirsebærgelé! Resten af geléen kan du bruge som fyld i bagte æbler, der smager godt til andesteg.
af Mai Knauer7.12.2021Foto: Columbus Leth.
4 personer
Hvid chokolademousse:
250 g hvid chokolade
1 æg
3 dl cremefraiche 38 %
Kirsebærgelé:
3 blade husblas
1 citron
1 vaniljestang
300 g Amarena-kirsebær
2 dl vand
150 g sukker
Sådan laver du hvid chokolademousse med kirsebærgelé:
Chokolademousse:
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad på lavt blus.
Afkøl den smeltede chokolade 1 minut, og pisk den sammen med æg og æggeblomme i en skål. Vend cremefraichen i.
Fordel chokolademoussen i 4 fine glas, og stil dem på køl.
Lad kirsebærlagen stå og trække nogle minutter, og hæld den så igennem en saftpose eller si.
Vrid husblassen fri for vand, og læg den i den klare saft. Rør forsigtigt, til husblassen er smeltet. Lad saften afkøle til 35°, og hæld den så over den kolde chokolademousse.
Stil glassene i køleskabet i mindst 3 timer og gerne til næste dag.