Servér denne overdådige honningkage pyntet med en hel by af peberkager, og vær sikker på, at dine gæster vil få julelys i øjnene. Kagen skal tilberedes over to dage, men den er noget nemmere at lave end et traditionelt honningkagehus. Og så emmer den altså af julestemning! Få vores guide her:
Trin 1 - dag 1:
Trin 1 - dag 2:
Trin 2: Rul peberkagedejen ud til en tykkelse på ca. 2 mm i en lille smule mel på en ren bordplade, og skær små huse ud.
Trin 3: Læg husene på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 180° varmluft i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af.
Trin 4: Glasur: Rør en luftig og sprøjtefast glasur af flormelis og æggehvide. Kom den i et kræmmerhus foldet af bagepapir, og klip et lille hul.
Trin 5: Dekorér peberkagehusene sirligt – evt. også med lidt gul glasur i vinduerne, så det ser ud, som om der er lys i husene. Lad glasuren størkne.
Trin 6: Dekorér kagen med peberkagehusene og sukkerstjerner – kom evt. lidt smørcreme bagpå, så de sidder godt fast. Sigt flormelis over, og servér.