Desserter

Hvid chokolademousse med matcha-te og spiselige blomster

Imponér dine gæster med en chokolademousse ud over det sædvanlige! Ikke nok med, at den er lavet med hvid chokolade, så indeholder den også eksotisk matcha-te og pyntes med flotte spiselige blomster.
af Skovdal Nordic, skovdalnordic.com15.03.2021
6 personer

Hvid chokolademousse

  • 100 g hvid chokolade
  • 150 g cremefraiche 38 %
  • 2 æggehvider
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. matcha-tepulver
  • 1 dl piskefløde
  • Usprøjtede spiselige blomster (f.eks. stedmoderblomster eller tusindfryd)

Sådan laver du hvid chokolademousse:

  • Hak chokoladen fint, og smelt den i en varmefast skål over vandbad.

  • Tag chokoladen af vandbadet, og vend cremefraichen i.

  • Pisk æggehvider stive med sukker og matcha-tepulver.

  • Vend de stiftpiskede æggehvider i chokolademassen.

  • Pisk flødeskum, og vend det forsigtigt i chokolademassen.

  • Fordel moussen i 6 serveringsglas. Dæk dem med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 4 timer.

  • Pynt moussen med spiselige blomster lige inden servering.

TIP: Matcha-tepulver giver moussen karakter, men kan sagtens udelades.

Sponsoreret indhold