Hyben er en fælles betegnelse for 10 forskellige slags vilde roser med spiselige frugter og blomster.
De forskellige typer hyben kan være svære at skelne fra hinanden, men ingen af dem er giftige, og de fungerer nogenlunde ens i madlavning.
Her er de brugt i en hyben-æble-sorbet med drys af marengs, nødder og morgenfrue.
LÆS OGSÅ: Mango-chili-sorbet med frisk salat af mango og morgenfrue
Antal: 4 personer
Hybensorbet:
Marengsdrys:
Hybensorbet:
Marengsdrys:
Servering: Anret et par kugler sorbet i skåle, drys med marengsdrys, og pynt med morgenfrue.
Tip: Det specielle ved ismaskinen er, at den rører isen rundt, mens den fryser, hvilket gør, at der ikke dannes iskrystaller under indfrysningen. Resultatet er en blød og skøn sorbet. Hvis den samme sorbetlage derimod bare kommes i en form og fryses, vil den blive stenhård.
LÆS OGSÅ: Hjemmelavet is med avocado og pistacie