Lagkage til 6-8 personer
Lagkagebunde:
4 små æg
150 g sukker
75 g mel
75 g kartoffelmel
¾ tsk bagepulver
Creme:
375 g græsk yoghurt (10 pct.)
140 g flødeost naturel, gerne en 'light' version
6 spsk flormelis
6 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
2 blade husblas
Glasur:
100 g flormelis
2-3 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
evt. en dråbe gul frugtfarve
lidt ekstra koncentreret hyldeblomstsaft til at stænke bundene med
Lagkagebunde: Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i æggeblandingen. Vend forsigtigt de piskede hvider i til sidst.
Hæld dejen i en smurt springform med en diameter på 24 centimeter og bag den i ca. 14 min. ved 190°. Når bunden er kold, flækkes den i to.
Creme: Tag både yoghurt og flødeost ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur, når cremen skal røres.
Rør alle ingredienser på nær husblas sammen. Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 min., vrid den let og smelt den i mikroovn på et meget lavt trin - eller over vandbad. Rør husblassen i cremen til din lagkage.
Saml din lagkage: Dryp de kolde bunde med lidt koncentreret hyldeblomstsaft og fordel cremen på den nederste af bundene.
Læg den øverste lagkagebund ovenpå og stil din hyldeblomst-lagkage koldt nogle timer og meget gerne til næste dag.
Rør glasuren sammen og smør den ud over din lagkage. Pynt evt. med nogle friske hyldeblade og en lille blomsterklase.
Server hyldeblomst-lagkage den eftermiddagskaffen i haven på en skøn sommerdag.
Se andre kageopskrifter fra Ninas Naturcafé:
CAPPUCCINOKAGE