Desserter og kager

Hyldeblomstsorbet med syltet melon og mynte

Hyldeblomster og dansk sommer hænger uløseligt sammen - især hvis det første forvandles til en læskende is. Få opskrift på den sommerlige hyldeblomstsorbet her!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann1.07.2019

Hyldeblomster og dansk sommer hænger uløseligt sammen – især hvis det første forvandles til en læskende is.

Hyldens slægt omfatter i alt 20 arter, der er fordelt over hele jorden. I Danmark vokser tre af arterne, nemlig sommerhyld, druehyld og almindelig hyld. SE OGSÅ: Hvid chokolademousse med macadamia-krokant

Opskrift på hyldeblomstsorbet med hyldeblomstsyltet melon, mynte og sprød boghvede

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave hyldeblomstsorbet med hyldeblomstsyltet melon, mynte 
og sprød boghvede

  • 7 dl vand
  • 300 g rørsukker
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 1 citron
  • 15 hyldeblomstskærme
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • Hyldeblomstsyltet melon:
  • ½ citron
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 1 galiamelon
  • 1 hyldeblomstskærm
  • Sprød boghvede:
  • 50 g boghvede
  • ½ dl vand
  • Salt
Desuden:
  • ismaskine
  • vakuummaskine og vakuumpose

SE OGSÅ: Pind-is med hyldeblomst

Sådan laver du hyldeblomstsorbet med hyldeblomstsyltet melon, mynte og sprød boghvede

  1. Bring vandet, sukkeret og glukosen i kog.
  2. Riv skallen af citronen, og pres saften.
  3. Tag gryden af varmen, og tilsæt hyldeblomstskærmene, citronsaften og citronskallen.
  4. Lad det trække et par timer.
  5. Sigt sorbetmassen, og kør den til en blød og cremet sorbet på en ismaskine.
  6. Hæld sorbeten i en bøtte, og sæt den i fryseren.
  7. Servér sorbeten med hyldeblomstsyltet melon, og drys lidt sprød boghvede og frisk mynte over.
Hyldeblomstsyltet melon:
  1. Pres saften fra citronen, og rør den sammen med honningen.
  2. Halvér melonen, og skrab kernerne ud.
  3. Skær skrællen af, og skær melonen ud i helt tynde skiver.
  4. Hæld melonen i en vakuumpose med citron-honning-lagen og de friske hyldeblomster.
  5. Luk posen, og sug det meste af luften ud med en vakuummaskine.
  6. Lad melonen marinere i 12 timer.
Sprød boghvede:
  1. Rist boghveden let på en tør pande i 5-6 minutter.
  2. Hæld vandet og en lille smule salt på, og lad det koge ind i boghveden, indtil panden er helt tør.
  3. Rist boghveden gylden og sprød.
  4. Lad den køle af, inden du serverer den med sorbetisen.
TIP! Hvis du ikke har en vakuummaskine, 
kan du marinere melonen i en 
almindelig pose.
https://imgix.isabellas.dk/madogbolig/call_to_action/nyhedsbrev_banner_mad.jpg

Sponsoreret indhold