Is og sommer er det perfekte makkerpar, og vil du gerne forkæle dig selv og dine gæster, skal du servere denne smukke islagkage med brombær og makroner!
Mai Knauer28.06.2022Columbus Leth
6 personer
Makronbund
125 g makroner
60 g smør
1 tsk. vaniljesukker
1 springform, 20 cm i diameter
Brombæris
1 vaniljestang
4 æggeblommer
125 g sukker
300 g friske brombær
5 dl piskefløde
Pynt
3 tsk. spiseligt brombærstøv
Sådan laver du Islagkage med brombær og makroner
Makronbund: Blend makroner til mel i en blender.
Smelt smør i en gryde.
Bland makronmel, smør og vaniljesukker i en skål.
Lægbagepapir i bunden af springformen, og fordel makronblandingen heri.
Stil den på køl.
Brombæris: Flæk vaniljestangen, skrabkornene ud, og pisk dem sammen med æggeblommer og sukkeri en skål med en elpisker, til konsistensen er luftig.
Skyl brombær, og blend dem i en blender. Vend brombærmassen i æggesnapsen.
Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker, og vend den i æggebrombærblandingen.
Pynt: Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter før servering, og pynt med brombærstøv.
Fordel iscremen oven på makronbunden i springformen, dæk den med alufolie, og lad den hvile på