Vi har kreeret en islagkage fuld af overraskelser! Inde under den søde hvide chokoladeis gemmer sig nemlig en midte af syrlig ribs-is og en knasende kiksebund med karamel.
af Maja Ambeck Vase.20.05.2015Foto: Columbus Leth.
8 personer
Kiksebund
75 g sukker
150 g Digestive-kiks
75 g smør
Ribsis
230 g ribs
150 g sukker
1 dl minimælk
1 dl fløde
Lidt citronsaft
Hvid chokoladeis
200 g hvid chokolade
½ dl fløde
50 g sukker
2½ dl minimælk
Pynt
125 g ribs, typisk 1 bakke
20 g hvid chokolade
Sådan laver du islagkage med ribs
Kiksebund
Smelt sukkeret til karamel ved svag varme i en lille tykbundet gryde. Hæld karamellen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af.
Blend karamellen til knas.
Knus kiksene til fine krummer i en blender.
Smelt smør, og bland det med kiksekrummer og karamelknas.
Fordel massen i bunden af en springform på18 cm i diameter, og tryk den godt sammen. Stil springformen i fryseren.
Ribsis
Blend ribs og sukker til puré, og si kernerne fra.
Hæld fløde og mælk i en skål, rør ribspuréen i, og smag til med lidt frisk citronsaft.Kør massen på ismaskine.
Læg husholdningsfilm i bunden af en lille halvkugleformet skål, ca. 10 cm i diameter, og fyld den med is. Hæld resten af isen i en boks. Sæt begge dele i fryseren natten over.
Dagen efter: Tag ribsisen ud af skålen, fjern husholdningsfilmen, og placér den på kiksebunden.
Du kan servere ribsisen i boksen ved siden af islagkagen eller gemme den til senere.
Hvid chokoladeis
Varm chokolade og fløde op i en gryde under omrøring, indtil chokoladen er smeltet.
Tag straks gryden af varmen, og rør sukker i. Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens du rører i ismassen.
Kør massen på ismaskine, og fordel den færdige is i springformen med kiksebund og ribsis. Gør overfladen jævn med en dejskraber. Sæt islagkagen i fryseren natten over.
Servering
Løft forsigtigt islagkagen ud af formen, og læg den på et fad. Pynt med friske ribs og lidt hakket hvid chokolade lige inden servering.