Når det kommer til julen, er vi danskere meget traditionsbundne. Vi har bestemte familietraditioner, som der helst ikke laves for meget om på.
Det er derfor ofte de samme småkager, vi spiser hvert år i december måned.
En undersøgelse lavet af Arla i 2014 viser, at jødekager er de 4. mest populære småkager i juletiden. Den sikre vinder er dog vaniljekransene, mens 2. pladsen går til brunkagerne og 3. pladsen til pebernødderne.
Samme undersøgelse viser også, at 60 procent af danskerne helst vil bage deres småkager selv. Det mest fantastiske ved de julede småkager er, hvordan de kan bringe nostalgien frem i os.
Derfor skal den opskrift vi bruger heller ikke afvige fra meget fra den opskrift vores bedsteforældre brugte i vores barndom.
Er du ikke bange for at springe ud i en helt ny fortolkning, så prøv disse jødekager med havtorn.
Heldigvis er jødekagen en simpel småkage, der er svær at lave om på, men som sagtens kan klare et lille twist uden at den nostalgiske smag bliver ødelagt.
Du behøver derfor ikke at være bange for at kaste dig ud i at lave jødekager, der er toppet med pistacienødder.
Antal: 100 stk.
Det skal du bruge for at lave jødekager med pistacienødder
Tip! Husk ikke at ælte dejen for længe, når du laver småkager, ellers bliver kagerne seje i stedet for sprøde. Ælt kun, til dejen er samlet og ensartet. Det gælder både, når du ælter i hånden eller i røremaskine/foodprocessor.