Desserter

Jordbæris på marengsbund med bærskum og kandiserede mynteblade

Jordbæris smager skønt i sig selv - men endnu lækrere bliver det, hvis det bliver serveret på en marengsbund og får bærskum og kandiserede mynteblade på toppen. Se her, hvordan du gør!
28.02.2020Februar, 2020 - af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth. Regi: House Doctor, Bolig og Brocante og privateje.
4 personer

Kandiserede mynteblade

  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • 100 g flormelis
  • 12 mynteblade

Marengsbund

  • 3 æggehvider (2 bægre, pasteuriserede)
  • 150 g sukker

Jordbærskum

  • 100 g mosede jordbær
  • 2-3 spsk flormelis
  • Kornene af ½ stang vanilje
  • 2 1⁄4 dl piskefløde

Fyld

  • 750 g-1 l jordbæris
  • ¼ dl piskefløde
  • 250 g jordbær, skåret i skiver
  • 125 g hindbær

Kast dig ud i en fancy isdessert, som er overraskende nem at lave! Vi har nemlig snydt lidt og købt en højkvalitets-jordbæris fra frysedisken. I stedet er der kræset ekstra om dessertens andre ingredienser; den sprøde marengsbund, de forfriskende, kandiserede mynteblade og den syndige jordbærskum, der smager så englene synger. Vi guider dig trin for trin til den lækreste sommerdessert.

Flere sommerlige lækkerier: 10 fantastiske opskrifter med rabarber

Jordbæris på marengsbund - Sådan gør du:

  1. Kandiserede mynteblade: Pisk 1 bæger pasteuriserede æggehvider let sammen i en dyb tallerken. Hæld flormelis i en anden dyb tallerken. Læg et stykke bagepapir klar. Dyp først myntebladene i æggehviden, evt. med en madpincet, og lad det meste dryppe af igen. Dyp dernæst i flormelis, ryst det meste sukker af, og læg bladene til tørre på bagepapir. Efter nogle timer er de tørre. De kan gemmes til dagen efter i en dåse med låg i køleskabet.
  2. Marengsbund: Pisk æggehviderne helt stive med sukker (det skal være en sej masse). Fordel massen på en bageplade med bagepapir i en cirkel på 22 cm i diameter. Bag den nederst i ovnen ved 130° i 25 minutter. Sluk ovnen, og lad kagen stå og tørre til næste dag eller i mindst 4 timer.
  3. Jordbærskum: Bring jordbær, flormelis og vaniljekorn i kog i en lille gryde. Tag den af blusset, blend bærrene til en puré, si den, og lad pureen afkøle. Pisk fløden til skum, og vend jordbærpureen i.
  4. Fyld: Læg marengsbunden på et lagkagefad. Kom isen i en røremaskine med fløden, og kør, til isen er som softice (det tager 2 minutter). Fordel isen på marengsbunden, og pynt med jordbær, hindbær og kandiserede mynteblade. Server straks med jordbærskum i en skål ved siden af.

Sponsoreret indhold