Jordbærkage smager af forår og sommer! I de milde forårsmåneder lyser den smukke jordbærkage op, og i sommermånederne kan du bruge de lækre danske jordbær og fremkalde en smag af ægte sommer.
Jordbærkage kan snildt laves derhjemme, og selvom en jordbærkage helst skal smage som bagerens egen opskrift, så kan du sagtens tryller små mirakler frem derhjemme i form af dine egne, hjemmebagte jordbærkager.
Tid: 1 time
Hviletid, dej: 30 minutter
Bagetid: 15-20 minutter
Antal: 6 stk.
Mørdej til jordbærkage:
• 100 g koldt smør
• 50 g flormelis
• 100-150 g hvedemel
• 1 lille æg
• 6 tærteforme (8 cm i diameter)
• 75 g mørk chokolade til pensling
Mazarinmasse til jordbærkage:
• 175 g marcipan
• 150 g sukker
• 100 g smør
• 2 æg
• 50 g hvedemel
Vaniljecreme til jordbærkage:
• 1 æg
• 15 g majsstivelse
• korn af ½ vaniljestang
• 2½ dl sødmælk
• 40 g rørsukker
• 2½ dl piskefløde
Til servering:
• 500 g jordbær
• sigtet flormelis
• mynteblade