Kog vand, sukker og den halve vaniljestang sammen, til det bliver til en sammenhængende sirup. Tag vaniljestangen op, og siruppen er klar.
Skyl jordbærrene og fjern den grønne stilk. Gem en fjerdedel af bærrene
og skær dem i kvarter som tilbehør til suppen.
Prøv også: Jordbærsorbet med lavendel
Fyld resten af jordbærrene i en blender og blend med sukkersirup til en ensartet masse. Stil suppen i fryseren ca. en halv time inden servering.
Vaniljeparfait
(6 personer)
4 æggeblommer
(pasteuriserede)
½ l piskefløde
75 g fl ormelis
½ stang vanilje
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med de øvrige ingredienser.
Pisk det hele med håndmikser eller i røremaskine ca. 5 min. til konsistensen er cremet.
Frys isen i folieforme i ca. 1 døgn.
Server jordbærsuppen i en dyb tallerken. Tryk isen ud af formen og placer midt i suppen. Pynt med kvarte jordbær og citronmelisse.
Prøv også: Jordbærsorbet med spearmint
Hvordan foretrækker du dine jordbær?Del din yndlings jordbærdessert med os andre i kommentarfeltet her nedenfor.
Restaurant Villa Gallina
Villa Gallinavej 3
Hesede Skov
4690 Haslev
Tlf: 56326216
www.villa-gallina.dk