Nikolaos Strangas er en rigtig stjernekonditor, der vil lave en kage revolution. Han har stået for dessertkøkkenet på Michelin restauranten Era Ora og har netop åbnet sig et konditori i København, hvor der kun er plads til kager af den bedste kvalitet.
Smag også Nikolaos Strangas lækre trøfler
Ingredienser til kage med nougatmousse
(ca. 10 personer)
Nougatmousse:
8 blade husblas
2½ dl mælk
375 g nougat
½ liter fløde
Nougat med nødder:
200 g nougat
200 g nødder efter eget valg
Smag nogle af vores lækre sommerdesserter
Sådan laver du kage med nougatmousse:
Lagkagebund:
Nikolaos' egen kagebund indeholder ingredienser, som ikke kan købes i handlen, så han anbefaler en færdig lagkagebund. Eller bag den selv efter egen opskrift.
- Opblød husblas i rigeligt koldt vand. Kog mælken op og tilsæt den opblødte husblas, mens mælken er varm. Kom nougaten i en skål og hæld ca. 1/3 af den varme væske over. Pisk, til blandingen er glat, skinnende og elastisk. Tilsæt resten af mælken, mens der piskes til konsistensen er den samme.
- Pisk fløden let (yoghurtkonsistens).
- Når blandingen er nået ned på 35-45°, tilsæt den letpiskede fløde. Hæld blandingen i en silikoneform på ca. 15 x 30 cm og frys, til moussen er fast og kan tages ud af formen.
Nougat med nødder:
Smelt nougaten og bland den med grofthakkede nødder. Læg et lag nødde/nougatcreme på lagkagebunden, derefter et lag nougatmousse og pynt med chokoladestrimler, hakkede chokoladestykker eller chokoladekugler.