Ca. 32 stk.
120 g smør
1 spsk akaciehonning
3 æg
200 g sukker
1 usprøjtet appelsin
250 g hvedemel
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk bagepulver
1 dl mælk
Flormelis til drys
SE OGSÅ: What's Baking?
Varm smør og honning op i en lille gryde, til smørret er smeltet. Pisk æg og sukker sammen, og rør det i smørblandingen. Riv appelsinskallen fint, og bland med hvedemel, kardemomme og bagepulver. Rør melblandingen i æggemassen, og tilsæt mælk. Fordel dejen i den smurte madeleine-form, og bag kagerne ved 220° i 6 min. Drys med sigtet flormelis.
Server kagerne samme dag, eller opbevar dem i en tætsluttende dåse.
Se flere opskrifter på lækker fransk julebag:
Kardemomme-Madeleines
Biscotti med anis
Brunkager med orangelikør
Pebernødder bagt med peber og anis
Vanillehjerter med lavendelsukker