Desserter

Kirsebærsundae med chokoladesauce

Har du kirsebær i overflod i haven, kan du bruge dem til at lave en sød kirsebærsundae. Denne opskrift er med hjemmelavet vaniljeis med kirsebærsauce. En perfekt dessert til en aften med familie og venner.
Af Cecilia Fahlström6.07.2018Foto: Stine Christiansen.

Kirsebær er en sød spise, som ikke kun hører julen til. Har du kirsebærtræer i haven, kan du lave is af de skønne bær, hvis du altså når at snuppe dem, før fuglene og insekterne begynder at mæske sig i dem. Opskriften her er på kirsebærsundae med chokoladesauce og flødeskum.

4 personer

Kirsebæris

  • 1 vaniljestang
  • 5 dl sødmælk
  • 205 g sukker
  • 8 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 100 g kirsebær uden sten (frosne kan bruges)

Desuden

  • 2 dl piskefløde
  • Chokoladesauce

Sådan laver du kirsebærsundae med chokoladesauce

  1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud.
  2. Hæld mælk, 80 g sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde, og varm det op under omrøring. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst. Lad det køle af.
  3. Pisk æggeblommerne med 50 g sukker, indtil det er lyst og luftigt.
  4. Tag vaniljestangen op af gryden, og hæld langsomt grydens indhold over æggemassen, mens du rører.
  5. Pisk fløden til let skum, og vend det i æggemassen. Rør forsigtigt, til der ikke er klumper, og blandingen er helt ensartet. Rør isen i ismaskinen i ca. 40 minutter.
  6. Hæld imens kirsebærrene i en gryde sammen med de sidste 75 g sukker. Varm langsomt op, og lad dem simre i 10-15 minutter. Skum af undervejs. Stil kirsebærsaucen på køl, så den bliver så kold som muligt.
  7. Hæld halvdelen af vaniljeisen i en plastikboks, og hæld halvdelen af den kolde kirsebærsauce ovenpå. Gentag med den resterende vaniljeis og den resterende kirsebærsauce.
  8. Anret kirsebærisen i 4 høje glas. Pisk fløden til skum, og anret det oven på isen. Slut af med chokoladesauce.

Sponsoreret indhold