Desserter og kager

Klassisk opskrift på fastelavnsboller med chokolade

Med den her opskrift på klassiske fastelavnsboller med chokolade bliver fastelavn lige så velsmagende som altid. Se, hvordan du laver de klassiske fastelavnsboller her!
af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth11.01.2016

Det føles ikke som fastelavn uden hjemmelavede fastelavnsboller med chokolade. Du har sikkert fået dem som barn, og husker hvordan din mor stod og bagte dem, mens hun også havde travlt med at sy fastelavnskostume. I dag er det måske dig, der står for at bage fastelavnsboller - og så skal de smage som mors og være nemme at lave. Derfor får du vores gode opskrift på klassiske fastelavnsboller med chokolade lige her. Smag også:

Opskrift på fastelavnsboller med chokolade

Det skal du bruge til fastelavnsboller med chokolade:

  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • Ca. 500 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 100 g flormelis
  • 1-3 spsk god kakao
  • Lidt kogende vand
  • Evt. ristede hasselnøddeflager på toppen

​Sådan laver du fastelavnsboller med chokolade

  1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Kom det i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg og salt, og ælt dejen med hvedemel, til den er glat og smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Husk at dække den til.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og form 16 boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve en ½ time. Pensl bollerne med det sammenpiskede æg. Bag bollerne ved 200° i ca. 15-20 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.
  3. Pynt: Rør en glasur af flormels, kakaopulver og kogende vand, og kom en klat på midten af hver bolle.

Savner du mere inspiration? Se: De 10 lækreste fastelavnsboller.

Få flere lækre opskrifter på fastelavnsboller her...

5 lækre opskrifter på fastelavnsboller

Sponsoreret indhold