Vaniljeparfait er den mest klassiske af alle slags is. Parfait er kendetegnet ved, at massen ikke varmes op, og at fløden piskes til flødeskum, hvilket gør parfait naturligt luftig. Det er derfor den ideelle måde at lave is på, hvis man ikke har en ismaskine.
Server for eksempel parfait med kold tropisk frugtsuppe. Pynt gerne med citronmelisse.
Vaniljeparfait kan varieres i det udendelige, så du får lige præcis din is yndlingsis. Prøv fx at tilsætte hakkes chokolade eller friske bær i din parfait, inden du fryser den.
Parfait er en isdessert, der findes i to forskellige overordnede varianter afhængig af, om man er til fransk parfait eller amerikansk parfait. Den franske parfait laves traditionelt med fløde, æg, sukker og sirup. Den amerikanske variant indeholder flere ingredienser som eksempelvis nødder og granola. Fælles for både den franske og amerikanske parfait er at isen kan laves uden en ismaskine.
Kender du forskellen på is og parfait? Her har du opskriften på en klassisk vaniljeis