Forestil dig scenariet:
Du har inviteret gæster til julehygge. Det er sidst på eftermiddagen og ved at være mørkt, udenfor danser snefnuggene i skæret fra lanternerne, der står uden for hoveddøren.
Klejner er rigtig godt, men det er chokoladetrøffel med havsalt også!
På komfuret står den hjemmelavede gløgg klar og spreder den skønneste juleduft i hele hjemmet, mens du anretter småkagefadet med sprøde brunkager, rustikke vaniljekranse og hjemmelavede klejner med fløde og citronskal.
Disse klejner, lavet med fløde og citronskal, er små og delikate, de passer lige til to mundfulde. Mon ikke, dine gæster hurtigt bliver enige om, at du netop har serveret julens bedste klejner for dem?
Se også: Opskrift på norske klejner
Se også: Opskrift på sprøde churros!
Ca. 100 klejner
Det skal du bruge
50 g smeltet smør
1 dl piskefløde
3 æg
100 g sukker
ca. 500 g mel
½ tsk hjortetaksalt
reven skal fra 1 økologisk citron
1 tsk kardemomme
1 l rapsolie/vindruekerneolie
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og lad det afkøle. Bland det let afkølede smør med fløde, æg og sukker.
Bland melet med hjortetaksalt, citronskal og kardemomme. Bland det meste af melet i smørblandingen og ælt dejen grundigt sammen. Tilsæt mere mel indtil dejen slipper hænderne.
Stil dejen i køleskabet i 1 time og rul den så ud på et meldækket bord. Skær små rombeformede klejner og skær en lille slids i midten af hver.
Varm olien op i en tykbundet gryde. Tjek at den er klar ved at stikke den nøgne ende af en tændstik ned i olien. Det syder omkring tændstikken, når olien er varm nok.
Kog dine klejner i olien til de er lysebrune på begge sider. De skal vendes undervejs.
Tag de færdige klejner op med en hulske og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.
Drys evt. dine klejner med lidt flormelis inden servering.
Forkæl dine julegæster med lækre små snebolde med hvid chokolade og limoncello. Få opskriften her