Klisterris med kokosis og mango
(4 personer)
Klisterris
500 g klisterris
500 g kokosmælk
300 g sukker
Kokosis
500 g kokosmælk
300 g sukker
200 g mælk
50 g glukose
Mangopuré
200 g skrællede mangoer (helst de gule, søde thailandske)
50 g sukker
Klisterris: Sæt risen i blød i vand i 20 minutter. Damp risen, indtil den er færdig (gerne i en riskoger). Kog kokosmælk og sukker sammen, hæld det over den færdige ris og lad det simre i ca. 20 min.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Kokosis: Kog alt indtil sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af og frys den, allerhelst i en ismaskine. Alternativt kan du fryse isen i en metalform. Rør jævnligt for at undgå iskrystaller i isen.
Mangopuré: Skær mangoen i terninger. Kom mango og sukker i en blender og blend massen jævn.
Bliv inspireret til gourmetmad med 8 opskrifter fra landets Michelin-restauranter i galleriet nedenfor.