Vi sætter stor pris på godt bagværk fra dygtige bagerier, når vi ikke selv er i køkkenet, og det forestiller vi os, at du også gør.
Derfor har vi samlet en liste over de mest anbefalede bagerier i København - og der er hele 18 styks, så der er lidt til enhver smag!
Det har ikke været en nem opgave at udvælge de bedste bagerier. De seneste år har den danske bagerkunst nemlig fået sig noget af en genfødsel, og nye mikrobagerier med fokus på kvalitetsråvarer dukker op overalt. Hvis vi kunne samle og rangere hele landets bagerier, havde vi gjort det, men i første omgang sætter vi fokus på storbyernes bagerier. Her får du de bedste københavnske bagerier i en ikke-prioriteret rækkefølge.
Vi håber, du bliver inspireret til dit næste bageri-besøg - hvad end du bor i København, eller skal på ferie i hovedstaden.
Lige på grænsen mellem Christianshavn og Amager ligger en lille skjult perle. Alice, hedder hun, og hun er lidt af en lækkerbisken. Mange lokale besøger Alice, skønt hun stadig er ukendt for mange af Københavns andre beboere – men vi spår, at det ikke varer længe, før køen bliver længere og navnet større. ”Simple things made well”, lyder mottoet fra Alice, og vi kan kun tilslutte os det. Du kan næsten ikke træffe et dårligt valg hos Alice, som bager alt fra snaskede mandelcroissanter og kardemommeflet til lækre surdejsboller med velvalgt ost.
Psst. De dedikerede madører fra Alice udvider inden længe med en specialbutik med charcuteri m.m., så du kan handle morgenbrød samtidig med, at du handler ind til aftenens tapasdelikatesser. Fredag, lørdag og søndag kan du sågar få serveret de lækreste scoops i håndlavede vafler (når det er sæson vel at mærke).
Tip: Kom i god tid. Hos Alice bager de kun kager i bestemte tidsintervaller.
Adresse: Markmandsgade 1, København S
Andersen er nok en af Københavns mest kendte bagerier, og måske kender du bageriet fra TV2-serien ”Den søde juletid”, som sendes hvert år omkring juletid. Andersens dna udgøres af dansk, traditionelt håndværk og forfinet japansk snilde og præcision, og bageriets chefbager og konditormester Nichlas har været på konditorlandsholdet siden 2009 og er desuden dommer for bagerlandsholdet. I 2022 kunne Andersen tilmed kalde sig vindere af ”Årets kage 2022”.
Kommer du forbi Andersen, – for det burde du – skal du gøre dig selv dén tjeneste at snuppe en mandelcroissant, som de bager til mesterlighed. Og er du der ved fastelavnsbolletid, er Andersens fastelavnsboller en must-try!
Adresse: Thorshavnsgade 26, København S
I de tætbefolkede Torvehaller i hjertet af København ligger bageriet Albatross & Venner omringet af duft- og sanseindtryk fra madglade naboboder. Alligevel er bageriet ikke til at overse.
Det er de fire venner – Jasmin, Luke, Geoff og Anders – der har taget turen fra Berlins kurvede gader til det kulinariske København, og deres mission er soleklar: ”At skabe et bageri med gode bagerdyder baseret på sæsonens bæredygtige og lokale ingredienser – tilsat bagerdygtige mestre med erfaring fra hele Europa.”
Hos Albatross & Venner kan du finde både sødt og salt bagværk. Der er wienerbrød med vaniljefyld såvel som cremet gedeost, så snup både morgenmaden og frokosten hos Albatross & Venner, hvis du – ligesom os – ikke kan få nok.
Adresse: Linnésgade 17, 1361 København K
Man kan næsten gætte på ordlyden, hvor bageriet AMAR ligger (på Amager, selvfølgelig). Det charmerende mikrobageri ligger lidt hengemt, og derfor er der ikke mange, der endnu kender til dets velsmagende bagværk – skønt det ligger bare et stenkast fra Amager Strand. Det skulle dog ikke undre os, hvis køen til morgen- og frokostrestauranten snart vokser, og der bliver kamp om siddepladserne.
Hos AMAR finder du både dit nye yndlingsbagværk og gode frokostretter, som er dedikeret til et motto om ”ærlig mad”. What you see, is what you get, og hverken udseende eller smag skuffer hos AMAR. Særligt deres croissanter er værd at fremhæve, og når fastelavnsbolle-sæsonen nærmer sig, får du her nogle af de bedste fastelavnsboller i hele København.
Adresse: Strandlodsvej 11B, 2300 København S
Hvis du kender til Café Fovl på Sneppevej, kender du måske også til Nordvests hippe mødested; Flere Fugle, som åbnede tilbage i marts 2022. Flere Fugle er nemlig en udbygning af Café Fovl og har funktion som både bageri, restaurant, bar og eventsted.
Du skal vide, hvor Flere Fugle holder til, for lokationen er nemlig en hyggelig, hengemt baggård, hvor alt ånder fred, men hvor stemningen samtidig er summende og selskabelig. Hos Flere Fugle ved de, hvad de laver, håndværket er sublimt, og kaffen er fra populære La Cabra. Tag dine venner, og dem, som du kender, under armen, og gå ikke glip af Norvests hyggelige mødested!
Adresse: Demokratigarage, Rentemestervej 57, 2400 København NV
Perron er en del af Københavns naturskønne oase Banegården, som er beliggende i Jernbanebyen mellem Sydhavnen og Vesterbro. Her er man med ét landet i, hvad der minder om streetfood i en skov, nogle ville måske sige en minifestival med fokus på gode råvarer, hvor det trafikerede byliv glemmes for en stund. Perron åbnede i november 2021 og har siden fyldt Banegårdens luftrum med forførende duftnoter af surdej, smør og stenovne.
Hemmeligheden bag Perrons succes er måske slet ikke så underlig endda. Den ledende chefbager, Kevin Sciascia, er nemlig fra Italien, og med den italienske know-how og danske tradition i bagagen, kan der næsten kun ske magi i de gloende stenovne.
Adresse: Banegården, Otto Busses Vej 45, 2450 København SV
På Nørrebrogade er alting som regel i ophøjet tempo, og cyklister og bilister suser forbi uden at se sig for. Men næste gang, du besøger gaden, kør da lidt langsommere, idet du passerer nr. 176. Her holder Collective Bakery nemlig til – Coffee Collective’s egen bagerforretning. Kan du ikke få øje på det røde skilt, kan du blot dufte dig frem og lade sanserne føre an. Hos Collective Bakery er det svært at blive skuffet, og innovativt wienerbrød såsom bølgede citron-croissanter imponerer gæster fra nær og fjern.
Når det er sagt, er der særligt én ting, som Collective Bakery gør bedre end samtlige andre bagerier i København: Surdejsboller. Leder du efter den perfekte bolle, som er luftig og saftig indeni, men sprød og knasende uden at være sej udenpå, har du fundet den. Beder du om ost, får du din bolle serveret med den populære Unika-ost ”Gammelknas”, som sætter prikken over i’et. Vi anbefaler en sesam-surdejsbolle med smør og ost … Mums!
Adresse: Nørrebrogade 176, 2200 København N
På et lille hjørne af Århusgade på indre Østerbro ligger det efterhånden verdensberømte bageri, der spreder en tung, vedhængende og lokkende duft af smør og kardemomme. Når vi snakker bagerier, kommer vi ikke udenom Juno, som sidder på tronen af eminent bagværk i ikke bare København, men hele Danmark.
Efter Junos åbning i 2017 er populariteten steget stødt og køen blevet længere. Det skyldes både særdeles godt bagværk og wienerbrød, innovative idéer, men også et smilende og imødekommende personale bag den lille skranke.
Når du besøger Juno (for det må du),skal du gøre dig selv dén tjeneste at prøve deres kardemommesnurre, som efterhånden er blevet synonym for Juno. Den fås bare ikke bedre! Er du heldig at gæste bageriet en dag, hvor der serveres mælkesnitter, er deres luksusudgave af mælkesnitten også et must try.
Pst. Kommer du i weekenden, så forbered dig på at stå i kø længe. Men bare rolig – det er det hele værd.
Adresse: Århusgade 48, 2100 København Ø
Vores Brød er beliggende centralt i Valby, men fordi bageriet ikke ligger på de befolkede hovedgader, er der ikke ret mange, der kender til bageriet. Det er en skam, for Vores Brød laver Københavns måske allerbedste tebirkes – perfekt snaskede og sprøde! Bagerne fra Vores Brød er brødnørder med stort B, og de er altid klar på en nørdet brødsnak eller to. Melet, der anvendes i alle bageriets brøddeje, er økologisk eller biodynamisk, og bageriet er særligt begejstrede for ældre hvede- og rugsorter såsom spelt, emmer, ølandshvede og svedjerug, der gør brødet mere karakteristisk. Vores Brød får vores varmeste anbefaling.
Adresse: Toftegårdsplads 6, 2500 Valby
Gammel Kongevej er lang, men skal du finde Hart, kan du blot kigge efter stedet med den længste kø. I en by som København, som emmer af godt bagværk, og hvis beboere er blandt de mest kritiske bagværksanmeldere i verden, skal man være noget ekstraordinært for at gøre sig bemærket. Netop dét gør Hart, som fortjener en topplacering i den københavnske superliga, når det kommer til bagerier. Det er både til at føle, mærke og dufte, at Hart er Nomas bageri med Richard Hart, Noma-bager, i spidsen.
Hart elskes for deres eksperimenterende tilgang og sæsonbestemte sortiment, hvor traditionelt bagværk har fået et tvist og en legesyg identitet. Udover dét finder du også bagværk, som du kender det, og deres snaskede kardemommesnurrer, populære surdejsbrød og luftige pølsehorn kommer vi bestemt heller ej udenom!
Adresser:
Gammel Kongevej 109, 1850 Frederiksberg
Galionsvej 41, 1437 København
Allerede før benji åbnede, snakkede hele Danmark om ”den nye dreng i klassen”. Det er nemlig tidligere chef de partier hos Noma, Rasmus Kristensen, der står bag benji, hvor han gør det, han er allerbedst til: Bager brød og kager. Hos benji får du ærligt og godt bagværk med et personligt tvist, der befinder sig i den højeste liga, og som usammenligneligt leveres af en af Danmarks dygtigste bagere.
I 2022 blev benji af Berlingske nomineret til ”Byens bedste bager”, bl.a. for umanerligt godt surdejsbrød, men også for innovativt wienerbrød. Her kan bl.a. fremhæves en snegl med chokolade, saltkaramel og hasselnød – for ej at glemme bageriets is-sandwich bestående af en snegl med citronremonce og chokolade, der er fyldt med en aromatisk kardemomme-is fra en anden favorit, @alicecph. Sneglen kan selvfølgelig også fås uden is.
Ét ord kan beskrive benji: Absolut særklasse!
Adresse: Fælledvej 23, København N
”En lille bid af bagerhimlen”. Sådan lyder det fra flere anmeldere og gæster, der har fået øjnene op for BUKA. Hos BUKA er du velkommen ”any time any day”, for tidligt på dagen kan du nyde bagværk og søde fristelser, mens du senere på dagen kan glæde dig til smagfulde sandwichs og hjemmebagte pizzaer, som sender dig en smuttur til de italienske brostensstræder.
Som noget særligt ved BUKA serverer de uimodståelige croissanter med fyld af bl.a. hvid chokolade-ganache, Nutella og – wait for it – Tiramisu. Derudover fortjener deres kardemomme-brioche, som er sprød udenpå og dejlig blød indeni, en hulens masse opmærksomhed. Nøj, den er god!
Adresser:
Store Kongensgade 18, 1264 København K
Strøget, Frederiksberggade 21, 1459 København K
Gammel Kongevej 171, 1856 Frederiksberg C
Østerbrogade 82, 2100 København Ø
Det er chefbager Asger Hansen, bager på det danske bagerlandshold, der står bag det autentiske bageri Andersen & Maillard, som efterhånden har fået sig lidt af en kultstatus blandt københavnerne. Bageriet er nemlig kendt for at levere moderne fortolkninger af danske klassikere, hvoriblandt særligt deres espressocroissant, salt-og-peber-bolle og majestætiske ”kube-croissanter” (se billede) med bl.a. fyld af hasselnøddecreme får mundvandet til at løbe.
Andersen & Maillard er ikke bare et bageri, men også et kafferisteri, som huser nogle af de største kaffenørder – ment på den allerbedste måde. Er du til god kvalitetskaffe, skal du derfor smutte forbi bageriet, hvor du på Nørrebro også kan handle kaffebønner med hjem.
Adresser:
Nørrebrogade 62, 2200 København N
Antwerpengade 10, 2150 Nordhavn
Brød på hyggelige og urbane Enghave Plads har efterhånden sneget sig op blandt eliten, hvad angår københavnske bagerier. Det er ejerne bag det hippe Kihoskh på Sønder Boulevard, der også står bag lillebroren Brød, og siden åbningen har det været de lokale Vesterbro-beboeres foretrukne bageri. Vi forstår godt hvorfor!
Udover knasende sprødt bagværk og vanedannende kager kan du også nyde en lækker frokost bestående af salater og rugbrødssandwiches hos Brød, og var det noget med en specialøl og lidt charcuteri? Skal du have et godt tip, har bageriet desuden dedikeret hver onsdag til berliner-onsdag, hvor der bydes på de lækreste berlinere med forskelligt fyld (prøv dén med karamel).
Adresse: Enghave Plads 7, 1670 København V
Ved siden af italienske Il Buco på Njalsgade ligger Il Buco Bakery, som er restaurantens eget charmerende bageri med autentiske referencer til Italien. Et bageri, hvor kvalitet, håndværk, lokale råvarer og økologi går hånd i hånd, og hvor de specialiserer sig særligt i surdejsbrød- og boller, rugbrød, croissanter (se billede) og sæsonbestemte søde fristelser, der får ethvert kagehjerte til at smelte. Snup en sublim croissant og en friskbrygget kaffe, og nyd morgensættet med udsigt til vandet ved Islands Brygge, som lige så stille vågner.
Pst. Husk at smutte forbi Il Buco Bakery omkring februar, når det er sæson for fastelavnsboller. Bageriet laver nogle af byens bedste!
Adresse: Njalsgade 19C, 2300 København
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men i fodboldklubben Skjolds caféteria gemmer sig en sand perle; nemlig Galst. Nu tænker du måske, at en fodboldklub ikke er det mest oplagte sted at søge hen, når morgenbrødet skal på bordet, men er du omkring Østerbro, må du ikke snyde dig selv for Erik Galsts suveræne surdejsbrød (særligt ”signaturbrødet”). Galst ved om nogen, hvordan dén ged skal barberes, og det har mange da også fået øjnene op for – heriblandt Claus Meyer, The Washington Post, Euroman og ikke mindst den lange kø af brødglade lokale.
Ved siden af Galst finder du både Fælledparken, søerne og det summende byliv på Østerbro, så snup en surdejsbolle med ud på en hyggelig spadseretur.
Obs: Galst holder midlertidigt lukket på Østerbro, men arbejder på at genåbne snart. Besøg dem i mellemtiden i Holløselund.
Adresse: Per Henrik Lings Allé 10, 2100 København Ø
Vestjyske Simon og amagerkanske Martin mødte hinanden i Portugal i 2018 omkring en fælles passion for god kaffe og godt bagværk, og i 2022 blev fællesdrømmen om at åbne et bageri til virkelighed. ARD, hedder bageriet, som nu glæder de lokale på Frederiksberg med bagværk bygget på gode idéer og nordiske traditioner, men med et ”ungt” tvist. Noget, der særligt kommer til udtryk i bageriets genfortolkede croissanter med drømmeagtige cremer og marmelader – ja, se bare billedet her af croissanten med rabarber, chokolade og vaniljecreme. Jordbærtærte og croissant i én? Det bliver et ja tak herfra!
Bare én måned efter åbningen blev ARD Bakery anbefalet af ingen mindre end The New York Times. Kunne man overhovedet drømme om en bedre start på eventyret?
Adresse: Peter Bangs Vej 95, 2000 Frederiksberg
Foto: @sarabriahi fra @rondo_cph
Kender du til den hyggelige restaurant Gaarden og Gaden på Nørrebro, kender du måske mere til Rondo, end du selv går og tror. Det er nemlig ejeren af restauranten, Thomas Spelling, der også står bag bageriet Rondo, som ligger på hjørnet af Sjællandsgade og Prinsesse Charlottes Gade – et hjørne, som ifølge Thomas Spelling længe havde ventet på et godt bageri. Derfor tog han sagen i egen hånd og forkæler nu Nørrebros passerende med alt fra klassiske croissanter til gigantiske, luftige foccaciabrød (se billede).
En anbefaling til deres (KÆMPE) cookies med havsalt skal også lyde, for nøj, hvor smager de himmelsk! Flere rygter går desuden på, at Rondo laver Københavns bedste croissant, og hvis dét ikke er en god undskyldning for at tage forbi bageriet, ved vi ikke, hvad er.
Psst. Alt hos Rondo er økologisk, og for at undgå madspild har bageriet hellere udsolgt end for meget – så kom i god tid.
Adresse: Sjællandsgade 7, 2200 København N
Artiklen blev første gang bragt på spisbedre.dk Dette er en redigeret version.