Her er den ultimative opskrift til dig, der synes, konfekt skal være mere og andet end marcipan med nougat.
Selvom solbærganache lyder avanceret, er det ikke sværere at lave end så meget andet konfekt
ca. 50 stykker delikat konfekt
Det skal du bruge
Solbærpuré:
500 g solbær
50 g sukker
Solbærganache:
15 g honning
120 g solbærpuré
55 g fløde
30 g smør
390 g mælkechokolade, fx Tanariva fra Valrhona
3 tsk vodka
4 kanelstænger
Sådan gør du
Solbærpuré: Kog solbær og sukker. Blend og sigt pureen.
Solbærganache: Vej fløde og puré af. Giv solbærpuré, fløde, honning og kanelstænger et opkog, og lad det trække i 30 minutter. Tag kanelstængerne fra.
Smelt chokoladen.
Læs også: Karamelliseret hvid chokolade med havsalt
Varm flødeblandingen let op. Hæld den over den smeltede chokolade af flere omgange. Rør fra midten og ud med en gummispatel.
Tilsæt smør og vodka. Blend med en stavblender.
Beklæd en alubakke eller lignende med film. Hæld ganachen i så der er et lag på ca. 1 cm. Lad den stå køligt, men ikke i køleskab, til dagen efter.
Smør et tyndt lag tempereret chokolade på overfladen og lad det tørre. Vend ganachen om og befri den for film. Skær i passende stykker og dyp i mørk chokolade.
Få også opskriften på Ganache-juletræer