Desserter og kager

Kransekage formet som hjerter med orange- og hindbærtwist

Form årets kransekage i fine hjerter og giv den fede marcipan kant med orange og hindbær!
af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth 19.12.2013
Kransekage i hjerteform

Kransekage i form af de sødeste hjerter. Ingen jul uden hjerter og masser af marcipan! Server kærlighedsbudskabet til dine gæster i form af kransekagehjerter med et tvist af orange. Pynt med hvid chokolade med hindbær.

Kransekage formet som hjerter - med et twist af orange og hindbær

Det skal du bruge:
Opskriften giver dig 4 hjerter svarende til 8 personer
200 g marcipan
60 g flormelis
20 g æggehvider
1 økologisk appelsin
50 g hvid chokolade
3 spsk frysetørret hindbærpulver

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Himmelsk kransekage til din nytårsmenu

Sådan gør du:
Ælt marcipan og flormelis sammen. Tilføj æggehviderne lidt ad gangen. Riv skallen af appelsinen, og vend den i. Fyld massen i en sprøjtepose med rund tylle (1 cm i diameter), og sprøjt den ud i hjerteforme
på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag hjerterne ved 200° i ca. 10 min., indtil de er gyldne.
Afkøl dem helt. Smelt chokoladen i en skål over vandbad og temperer den. Bland hindbærpulver i chokoladen, og hæld den i en frysepose. Klip et lillebitte hul i det ene hjørne, og sprøjt den lyserøde chokolade ud over hjerterne i det klassiske zigzagmønster.

Læs også: Den bedste opskrift på gløgg