Chokoladekonfekt er ikke kun forbeholdt julen. Server små lækkerier efter påskemiddagen med denne opskrift på påskeæg fra Odense Marcipan, hvor nougat, marcipan samt lys og mørk chokolade pakkes ind i hakkede brændte mandler.
Læs også: Få mere inspiration til påske-retter her!
Disse påskeæg er den perfekte påskedessert. De er nemme og hurtige at lave, og så smager de himmelsk. Har du lyst til at forkæle øjnene lidt, kan du nemt dekorere dem og få nogle flotte påskeæg at sætte frem for dine gæster. Server dem som det søde punktum efter påskelammet - gerne direkte fra køleskabet.
Denne opskrift på påskeæg giver 10 stk:
• 50 g brændte mandler
• 100 g ODENSE Blød Nougat
• 400 g Original ODENSE Marcipan
• 200 g ODENSE Lys Overtræk eller mælkechokolade
• Lidt smeltet ODENSE Hvid Chokolade
• Lidt finthakkede brændte mandler til pynt
Vild med chokolade: Prøv den lækreste chokolade-karamel salttærte!
Sådan gør du:
1. Hak de brændte mandler groft. Bland dem med nougat og tril massen til 10 små kugler. Sæt dem i fryseren i 20-30 minutter eller til de er frosne.
2. Del marcipanen i 10 stykker og tryk dem let flade. Form dem om den iskolde nougat som påskeæg og læg dem på bagepapir.
3. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk æggene. Fyld den hvide chokolade i en lille sprøjtepose eller en frysepose. Klip et lille hul og lav mønstre på æggene. Du kan også brug den sidste smeltede mælkechokolade, hvis du vil. Drys med lidt hakkede, brændte mandler, inden chokoladen er størknet.
4. Lad chokoladen sætte sig og servér dem kølige eller fra køleskabet.
Læs også: Få flere lækre opskrifter fra Odense Marcipan her!