Desserter og kager

Lav forfriskende basilikum-is

Giv den klassiske flødeis et friskt pust med frisk basilikum fra haven. Resultatet er en blød og velsmagende basilikum-is.
Tekst og foto af Julie Polar De Greeve28.08.2018

Basilikum bliver kaldt kongen af krydderurter, og den er blandt verdens ældste og mest populære krydderurter. Basilikums aromatiske smag har fået den til at brede sig fra middelhavsområdet til sydøstasien. I dag kender næsten alle smagen af frisk basilikum - men de færreste har fået den serveret som is.

For at forny brugen af basilikum har vi lavet denne skønne opskrift på blød basilikum-is. Du kan selv regulere, hvor kraftigt en smag du ønsker, at isen skal have. Lad blot ismassen trække i køleskabet, indtil isen har fået den smag du ønsker.

SE OGSÅ: Hjemmelavet vaniljeis - Også uden maskine

Opskrift på basilikum-is

Antal: 6 personer

Det skal du bruge til basilikum-is:

  • 5 pasteuriserede æggeblommer
  • 175 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • ½ l sødmælk
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 knivspids salt
  • 50 g basilikumblade

Sådan laver du basilikum-is:

  1. Pisk æggeblommer og sukker, indtil blandingen har en lysegul farve og er så tyk, at den falder fra piskeriset i tykke klatter.
  2. Flæk vaniljen, og skrab kornene ned i en gryde sammen med stangen, mælken og fløden.
  3. Kog mælkeblandingen op, og fjern gryden fra varmen, straks blandingen når kogepunktet.
  4. Hæld mælkeblandingen lidt ad gangen i æggeblandingen under konstant piskning.
  5. Hæld iscremen tilbage i gryden, og lad den legere og tykne under omrøring over svag varme, til den rammer maximalt 85°.
  6. Tag den straks af varmen, og hæld den gennem en sigte over i en skål. Rør lejlighedsvis, indtil cremen er kold.
  7. Tag lidt af cremen, og blend den sammen med basilikumbladene.
  8. Rør det sammen med resten af cremen. Lad blandingen trække natten over i køleskabet.
  9. Tag cremen ud, og frys isen i fryseren eller i en ismaskine.

TIP! Tag den ud 20 minutter før servering.

SE OGSÅ: Nøddeparfait med peanutbutter

Sponsoreret indhold