Desserter og kager

Let og lækker lemon curd

Lemon curd er en delikatesse, som du kan smøre på ristet brød, komme i kager eller som topping på muffins. Det er nemt at lave, og du får opskriften her!
Tekst og foto: Hanne Gabel Christensen.20.04.2020
4 personer

Ingredienser

  • 1 helt æg + 1 æggeblomme
  • 225 g sukker
  • Skal og saft af 1 citron, usprøjtet
  • 125 g smør
  • Saft af 1½ citron

Sådan laver du lemon curd

  1. Pisk æg, sukker og citronskal sammen i en gryde.
  2. Hak smørret i små terninger og kom i gryden.
  3. Pisk konstant i 15 minutter over svag varme til smørret er smeltet, og blandingen tykner (må ikke koge, så skiller det).
  4. Tilsæt citronsaft, fyld det på glas og sæt det i køleskabet.

TIP: Lemon curd er godt til bl.a. ristet brød eller som fyld i en citrontærte.

Sponsoreret indhold