I England kaldes en roulade swiss roll, selvom den ikke er opfundet i Schweiz, men nærmere et sted i Centraleuropa.
Siden har idéen om at rulle en sukkerbrødsbund sammen med marmelade eller creme spredt sig til hele verden, hvor den optræder med forskellige navne.
I magasinet Northern Farmer i New York blev opskriften udgivet i december 1852 med overskriften 'To Make Jelly Cake', og sådan hedder den stadig i USA.
Selvom roulade er en kageopskrift, der går langt tilbage, er den stadig et hit på kagebordet. Opskriften nedenfor giver nyt liv til den klassiske roulade.
Antal: 3-6 personer
Det skal du bruge for at lave luksus-roulade med hindbær
ROULADEBUND:
HINDBÆRMARMELADE:
PYNT:
ROULADEBUND:
HINDBÆRMARMELADE:
PYNT:
LÆS OGSÅ: Blåbærtærte med yoghurt
Opskrifter er fra bogen Kageminder, der skrevet af Ditte Julie Jensen, der var med i Den store bagedyst på DR i 2015. Hun har tidligere skrevet kagebogen Tid til kage og er desuden underviser, foredragsholder og blogger. Kageminder kommer med et bud på mormors klassikere og bagerens yndlinge i en moderne fortolkning. 192 sider, 250 kr. (Gyldendal).