Desserter og kager

Madeleinekager med rosenvand

Madeleinekager er små franske kager, der bages i muslingeskalsforme. Vores opskrift på madeleinekager er ekstra delikat med et pift af rosenvand.
af Marie Melchior 13.06.2012

3 æg
150 g sukker
100 g smør
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl mælk
1 spsk flydende honning
1 spsk rosenvand
Lidt flormelis til at drysse med

Tænd ovnen på 200 gr. Pisk æg med sukker, til det er hvidt og cremet. Smelt smørret. Bland mel med bagepulver og si det i æggemassen. Rør dejen sammen med mælk. Tilsæt smeltet smør, honning og rosenvand og rør godt. Hæld dejen i formene til Madeleinekager og bag dem 5 minutter i ovnen. Skru ned på 180 gr. og bag yderligere i 8-10 minutter.

Afkøl de nybagte madeleinekager på en rist og drys med flormelis. Server dine madeleinekager straks, de smager bedst samme dag.

Tip: Rosenvand får hos Specialkøbmanden, grønthandlere og i helsekostbutikker.

Se galleriet med 10 franske kager her

Sponsoreret indhold