Desserter og kager

Mandelkage med mandariner og yoghurtcreme

Denne mandelkage med mandariner og yoghurtcreme er en lækker og frisk kage, som har en god og saftig konsistens, blandt andet fordi den er bagt uden mel. Find opskriften her!
af Mai Knauer / Foto: Anders Schønnemann19.03.2015

Yoghurtcremen giver kagen en frisk pust, og passer perfekt til de lækre mandariner samt den gode smag af mandler. Kagen har en god og saftig konsistens, da den blandt andet er bagt uden mel. Begynd en dag i forvejen, da yoghurten skal dræne i et døgns tid.

Inspiration: Sund snack - 5 nemme opskrifter

Mandelkage med mandariner og yoghurtcreme

(6-8 personer)

Det skal du bruge til mandelkage:

Mandelkage:

  • 4 mandariner
  • 1 l vand
  • 6 mellemstore æg
  • 250 g rørsukker
  • 275 g fintmalede mandler
  • 1 tsk. bagepulver

Yoghurtcreme:

  • 840 g græsk yoghurt, 12 %
  • 160 g flormelis
  • 240 g mascarpone

FÅ MASSER AF INSPIRATION TIL MADEN OG HJEMMET MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du mandelkage:

  1. Yoghurtcreme: Dræn yoghurten ved at fylde den i et stykke gazestof, som du binder sammen med en snor. Læg den i en sigte over en stor skål, og stil den i køleskabet i et døgn, så yoghurten bliver fast.
  2. Kage: Vask og kog mandarinerne med skal for sagte blus i ca. 1 time i 1 liter vand. Tag dem op til afkøling, og skær dem i kvarter. Kom dem i en foodprocessor, og blend dem godt.
  3. Pisk æg og sukker tykt. Blend mandlerne til et fint mel, og tilsæt mandelmel og bagepulver til æggemassen.
  4. Vend mandarinpuréen i dejen, og fyld den i en smurt springform med bagepapir i bunden, ca. 22 cm i diameter.
  5. Bag kagen i ovnen ved 200° i ca. 1 time. Hvis overfladen bliver for mørk, kan du lægge folie over de sidste 20 minutter. Lad kagen afkøle helt, inden du dækker den med yoghurtcreme.
  6. Bland den drænede yoghurt i en skål med flormelis og mascarpone, og rør godt igennem. Fordel yoghurtcremen over kagen med en bred paletkniv.

Prøv også: Chokolade- og mandelkage

Tip: Kagen har bedst af at stå natten over med cremen på, så den sætter sig rigtigt, men et par timer i køleskabet kan også gå.

Find flere opskrifter med frisk yoghurt i galleriet nedenfor:

6 desserter med yoghurt

Sponsoreret indhold