Desserter og kager

Is med granskud, jordbær og knust marengs

Hjemmelavet is og jordbær er en perfekt kombination i sommervarmen, eller bare når man trænger til lidt sødt. Få opskriften her!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann1.07.2019

Is, jordbær og marengs er en kombination, der ikke er til at tage fejl af.

I den her opskrift får isen et lille tvist i form af grannåle, som bidrager til en syrlig smag. Grannåle kaldes også Nordens rosmarin og kan også bruges til fx lammekølle.

TIP! Lav ikke isen i for god tid. Står isen i flere dage, bliver den for hård og får store iskrystaller.

Opskrift på is med granskud, jordbær og knust marengs

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave is med granskud, jordbær og knust marengs

  • 2 dl sødmælk
  • 2 dl piskefløde
  • 1 håndfuld fine granskud
  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 4 æggeblommer

Marengs:

  • 2 æggehvider
  • 3-5 saltkorn
  • 80 g flormelis
  • saft af ¼ citron
  • Ved servering:
  • 200 g jordbær
  • ½ håndfuld helt fine, lysegrønne granskud

SE OGSÅ: Blåbærtærte med yoghurt og mascarpone

Sådan laver du is med granskud, jordbær og knust marengs
  1. Varm mælk, fløde, granskud og kornene fra vaniljestang op til kogepunktet i en gryde.
  2. Tag gryden af varmen, og lad blandingen trække i 10-15 minutter.
  3. Pisk sukker og æggeblommer lyse og cremede.
  4. Hæld den varme fløde ned i æggesnapsen i en tynd stråle under grundig piskning.
  5. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op under piskning, indtil den begynder at tykne lidt.
  6. Den må ikke komme over 85°, da den så vil koagulere.
  7. Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.
  8. Sæt cremen i køleskabet, og lad den blive helt kold.
  9. Sigt cremen, og hæld den i en ismaskine.
  10. Lad den køre, indtil isen har sat sig.
Marengs:
  1. Tænd ovnen på 150° og pisk æggehviderne, til de akkurat er stive.
  2. Tilsæt salt og sukker, og pisk videre i 6 minutter.
  3. Tilsæt citronsaft, og pisk igen i 2 minutter.
  4. Fordel massen med en spiseske i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Skru ovnen ned til 120°, og bag marengsene i 60 minutter.
  6. Sluk for ovnen, og lad marengstoppene køle helt af i ovnen.
  7. Pisk ingredienserne
Ved servering:
  1. Fordel en klat is i 4 skåle.
  2. Skær jordbærrene i skiver, og fordel dem.
  3. Knus marengstoppene, og drys dem med grannålene over som pynt.

TIP! Lav ikke isen i for god tid. Hvis isen står flere dage, bliver den hård og får store krystaller.

SE OGSÅ: Bagt jordbærsuppe med hvid chokoladecreme og ristet rugbrød

https://imgix.isabellas.dk/madogbolig/call_to_action/nyhedsbrev_banner_mad.jpg

Sponsoreret indhold