Desserter og kager

Mette Blomsterbergs vaniljekranse

Ingen jul uden vaniljekranse! Mette Blomsterberg giver dig sin opskrift på lækre vaniljekranse, som din mormor lavede dem - bare endnu bedre!
af Mette Blomsterberg.26.08.2020Foto: Lars Ranek.

Vaniljekransen er traditionel dansk småkage, som er forbundet med julen. Vaniljekransen stammer fra omkring 1840'erne: Da det blev lovligt at have ovn i private hjem i 1800 tallet, begyndte folk at udvikle de små julekager, som i dag er en kæmpe succes.

Og hvem drømmer ikke om at kunne gøre mesterkonditoren Mette Blomsterberg kunsten efter, når hun fremtryller den ene søde drøm efter den anden? Her får du netop Mette Blomsterbergs opskrift på lækre vaniljekranse, som vor mormor lavede dem - blot endnu bedre! Husk, at hele hemmeligheden ligger i den aromatiske vanilje, så det er ikke her, du bør gå på kompromis.

35 stk

Ingredienser

  • ½ polynesisk vaniljestang
  • 180 g sukker
  • 200 g smør, saltet og tempereret
  • 1 æg
  • 75 g mandler, blendet til fint mel
  • 250 g hvedemel

Sådan laver du Mette Blomsterbergs vaniljekranse

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.
  2. Rør vanilje, sukker og det stuetempererede smør sammen. Rør ægget med i blandingen og tilsæt slutteligt mandelmel og hvedemel.
  3. Hæld dejen i en stofsprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt straks ud i vaniljekranse på bagepapir, diameter ca. 5 cm.
  4. Bag dine vaniljekranse ved 200° til de er let gyldne - ca. 10- 14 min.
  5. Afkøl de færdigbagte vaniljekranse på bagerist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.

Sponsoreret indhold