Mille-feuille eller Napoleonskage kaldes også tusind blade på andre sprog. Den er kendetegnet som en rektangulær stykke kage, der har mindst to lag butterdej og er fyldt med kagecreme, flødeskum, hindbærsyltetøj og med glasur på toppen. I denne opskrift er hindbærsyltetøjet skiftet ud med hindbærcoulis - og i stedet for flydende glasur, er der drysset løst florsukker på toppen.
Antal: 6 personer
LÆS OGSÅ: Napoleonskage med lemoncurd
INGREDIENSER:
LÆS OGSÅ: Napoleonskage med rabarber
Drys florsukker ud på køkkenbordetog rul butterdejen ud. Skær seks rektangler ud af dejen. Vend den grundigt rundt i florsukker så fladerne er dækket af sukker.
Læg butterdej stykkerne på en bageplade med bagepapir. Læg en silikone måtte eller et stykke bagepapir henover. Tænd ovnen på 180°. Bag butterdejen i 5-6 min. lige til dejen hæver sig.
Læg nu en bageplade henover og bag yderligere i 15 min. Tag pladerne ud af ovnen. Løft den øverste af sammen med bagepapir. Afkøl millefeuille på en bagerist.
Skær hvert rektangel ud i tre lige store stykker og skær også enderne af. Vaniljecreme: Pisk æggeblommerne hvide med sukker. Tilsæt maizena og mel imens der piskes. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt sukker.
Kog mælken op til den bobler sammen med vaniljekorn og vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over de piskede blommer imens der piskes. Hæld det hele tilbage i gryden og kog cremen under omrøring i 7-8 min. Strø overfl aden med sukker og afkøl cremen. Når cremen er helt kold så pisk den godt igennem. Vend flødeskum i.
Kog hindbærrene med sukker i 10-15 min. og afkøl. Anretning: Fordel hinbærcoulisen i bunden af seks tallerkener og placer kagen ovenpå: en bund, en skefuld creme, en bund, creme og en bund. Si florsukker henover og pynt med friske hindbær.