Desserter og kager

Minipavlova med matcha-chokolade

Imponér dit middagselskab og servér denne lækre dessert med minipavlova, matcha-chokolade, stikkelsbærkompot og flødeskum. Få hele opskriften herunder!
Tekst og foto af Julie Polar de Greeve9.06.2020

Matcha er en japansk grøn te i pulverform, som kun gør denne dessert endnu bedre.

Prøv denne opskrift på minipavlova med matcha-chokolade, stikkelsbærkompot og flødeskum. Desserten passer perfekt til middagsselskabet og vil med garanti forbløffe dine gæster. Få hele opskriften herunder.

SE OGSÅ: Islagkage med jordbær og blomster

Minipavlova med matcha-chokolade, stikkelsbærkompot og flødeskum

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave minipavlova med matcha-chokolade, stikkelsbærkompot og flødeskum

Marengs:

  • 5 pasteuriserede æggehvider
  • 175 g sukker
  • Stikkelsbærkompot:
  • 300 g stikkelsbær
  • 80 g sukker
  • 1 spsk. vand

Matcha-chokolade:

  • 170 g hvid chokolade
  • 3 tsk. matcha-tepulver
  • Pynt: 2½ dl piskefløde
  • 1 tsk. sukker
  • 50 g stikkelsbær
  • 12 stilke citronmelisse

Sådan laver du minipavlova med matcha-chokolade, stikkelsbærkompot og flødeskum

Marengs:

  1. Tænd ovnen på 125° varmluft.
  2. Pisk æggehviderne stive i en skål. Hæld sukker i skålen, og pisk i ca. 5 minutter, til massen er tyk og blank.
  3. Læg bagepapir på 2 bageplader. Fordel marengsmassen i portionsstørrelser med 2 skeer eller ved hjælp af en sprøjtepose.
  4. Bag marengsene i ca. 1 time, til de er sprøde udenpå og bløde indeni. Sæt evt. en grydeske i ovnlågen undervejs, så dampen kan slippe ud.
  5. Lad dem afkøle på en bagerist.

Stikkelsbærkompot:

  1. Skyl stikkelsbærrene, og bring dem i kog sammen med sukker og vand i en lille gryde.
  2. Kog ved svag varme under låg i ca. 10 minutter, eller til bærrene er møre.
  3. Afkøl kompotten.

Matcha-chokolade:

  1. Smelt den hvide chokolade enten over et vandbad eller i mikrobølgeovnen i en skål.
  2. Sigt matcha i skålen med chokolade, og rør rundt, til massen bliver ensartet grøn.
  3. Dryp matcha-chokolade over de afkølede marengs.
  4. Lad chokoladen størkne helt.

Pynt:

  1. Pisk fløde og sukker til skum i en skål.
  2. Pynt marengsene med kompot, flødeskum, stikkelsbær og citronmelisse. Servér straks.

Lyst til mere?

Prøv denne lækre jorbærmousse med peber, jordbær og vanilje. Vi garanterer at den vil forbløffe dine gæster. Få hele opskriften her!

Sommerdessert: Jordbærmousse

Sponsoreret indhold