Tænd ovnen på 200°.
Rens de søde kartofler, prik huller i dem, og fordel dem i et ovnfad. Bag de søde kartofler i ovnen i ca. 1 time, til de er helt møre. Afkøl let, og fjern forsigtigt skrællen. Mos de søde kartofler let i en skål.
Pisk æg, mælk og smeltet smør luftigt i en skål med en elpisker, og sæt til side.
Bland havremel, bagepulver, kardemomme og salt i en anden skål.
Mos bananen. Rør bananmos og kartoffelmos i æggeblandingen, og vend herefter de tørre ingredienser i, til dejen er jævn og ensartet. Lad dejen hvile i ca. 15 minutter ved stuetemperatur.
Varm imens et vaffeljern op, og smør pladerne med smør. Bag vaflerne i vaffeljernet i 4-5 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Servér vaflerne straks, og top dem med banan og yoghurt.
Har du ikke et vaffeljern, så bag små, tykke pandekager af dejen. Havremel kan købes i supermarkederne, men det er også meget nemt at lave selv – blend havregryn i en blender eller foodprocessor, indtil det bliver til fint mel.