Muffins med citron og birkes eller Lemon Poppyseed Muffins, som amerikanerne kalder dem, smager bare af solskin. De er den perfekte treat til en kop lun eftermiddagste!
Det skal du bruge til dine muffins:
Opskriften giver 10-12 muffins
115 g usaltet smør, stuetempereret
150 g sukker
2 store æg
195 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
2½ spsk blå birkes
friskrevet skal fra 2 citroner
¼ tsk salt
1¼ dl kærnemælk
2 spsk citronsaft
1 tsk vaniljeessens
Prøv også en lækkre chokoladekage med ricotta - få opskriften lige her!
Glasur til dine muffins
60 g flormelis
2 spsk citronsaft
Muffins med citron - sådan gør du
Forvarm ovnen til 180°. Pisk smør og sukker let og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt efter hvert enkelt. Sigt melet, og pisk det sammen med bagepulver, natron, birkes, citronskal og salt i en anden skål. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og kærnemælken til smørblandingen ad to omgange, og rør godt efter hver. Rør citronsaft og vanilje i. Fordel dejen i muffinforme, og bag i 20-25 min. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle i 10 min., før du vender dem ud på en rist, så de kan køle helt af.
Glasur: Sigt flormelis, pres 2 spsk citronsaft i, og rør godt. Dryp glasuren over de afkølede muffins.