Desserter og kager

Napoleonskage med lemoncurd

Lav din napoleonskage med lemoncurd og smag, hvordan den klassiske napoleonskage når nye højder!
af Gitte Heidi Rasmussen / Foto: Bjørn Jakobsen3.03.2021

Napoleonskage er en klassisk kage, som er elsket af mange, men her har vi givet den nyt liv med syrligsød lemoncurd. Kagen kan også lægges sammen med friske sommerbær i stedet for lemoncurd – og med mosede, friske bær i glasuren i stedet for citron.

Dej

  • 1 rulle butterdej, 270 g (24 x 40 cm)

Creme

  • 2 blade husblas
  • 2 æg
  • ½ dl sukker
  • 4 tsk hvedemel
  • 1 stang vanilje
  • 3 dl mælk, gerne sødmælk
  • 5 dl piskefløde

Pynt

  • 150 g flormelis
  • ½ citron, gerne usprøjtet
  • 125 g lemoncurd

Sådan laver du napoleonskager

Dej

  1. Rul butterdejen ud på en bageplade. Læg et stykke bagepapir ovenpå og dernæst en bageplade, så dejen ikke hæver for voldsomt op under bagningen.
  2. Bag butterdejen ved 200 grader i ca. 15 min. og afkøl på en rist.

Creme

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  2. Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljekorn sammen i en gryde til en klumpfri blanding.
  3. Pisk mælken i og varm cremen forsigtigt op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen godt igennem.
  4. Tilsæt udblødt husblas og rør, til den er helt smeltet. Sæt cremen til afkøling, så den har stuetemperatur.
  5. Pisk fløden til flødeskum. Passér cremen gennem en sigte og vend den i flødeskummet.
  6. Rør en glasur af flormelis og citronsaft, smør den ud på den ene butterdejsplade og drys fintrevet citronskal ovenpå. Smør lemoncurd på den anden og læg den på et stort stykke bagepapir.
  7. Fordel cremen på butterdejen med lemoncurd og brug bagepapiret og evt. en sandkageform på hver side til at holde cremen og faconen på plads.

Pynt

  1. Læg pladen med citronglasur ovenpå og sæt kagen koldt i mindst 4 timer, men gerne til næste dag. Glat siderne med en palet og skær den i pæne stykker med en meget skarp brødkniv.

Sponsoreret indhold