Krydderurter er med deres delikate aromaer gode smagsgivere i både klassiske desserter og nye varianter med sommerens frugter.
Brug dem som et friskt og uventet pift – men husk devisen 'lidt, men godt', så de ikke overdøver den subtile sødme.
Du kan også sagtens bruge tørrede urter frem for friske. En god fingerregel er, at de tørrede urter fungerer godt i bagværk, fx kager og småkager, men friske urter er bedst, når man arbejder med mere luftige og frugtbaserede desserter.
Nektarinen er en del af ferskenfamilien. Forskellen er, at nektarinen er lidt mindre og har en glat skal, hvorimod en fersken er mere lodden i det. I dagligevarebutikker betragtes de som forskellige frugter til trods for at, de tilhører samme art.
I denne tærte bidrager nektarinen med det sødlige, men også det æstetiske, da de udskårne nektariner danner en smuk cirkel på toppen.
SE OGSÅ: Æbletærte med mandelcreme
Antal: 6 personer
Det skal du bruge til Nektarintærte med timian:
TIP! I stedet for at folde kanten på dejen kan du lægge dejen i en smurt, rund form.
SE OGSÅ: Nem opskrift på græskartærte