Blød, sød og hjemmelavet espresso-smørcreme tager den franske konditorkage Dacquoise til nye højder, hvor cremen passer perfekt mellem de sprøde bunde. En lækker likke hapser, som dine gæster garanteret vil elske!
4-6 personer
70 g æggehvider
Citronsaft
20 g sukker
50 g mandelmel
30 g flormelis + ekstra til drys
70 g smørcreme (se opskrift længere nede)
Sæt æggehvider og citronsaft i fryseren før brug.
Tænd ovnen på 180˚.
Pisk æggehviderne og nogle få dråber citronsaft med en håndmixer.
Tilføj sukker ad to omgange, og pisk, til hviderne får stive toppe.
Si mandelmel og flormelis sammen, og vend det forsigtigt i. Hæld massen på en sprøjtepose.
Beklæd en bageplade med silikonebagepapir, og afsæt 1 cm tykke bunde.
Glat forsigtigt overfladen ud med en paletkniv.
Drys lidt flormelis på toppen, og gør det igen, når det er opløst.
Bag bundene i 12-15 minutter, til de er gyldne – bundene skal være sprøde udenpå, men bløde indeni. Lad dem køle helt ned.
Hæld smørcremen på sprøjtepose, sprøjt et lag på halvdelen af bundene, og læg den anden halvdel bunde øverst som sandwiches.
Espresso-smørcremen er lavet på instant kaffe, men er alligevel som sendt fra kaffeguderne - og så er den så let at lave, at den hurtigt bliver en klassiker, du vender tilbage til.
LÆS OGSÅ: Få opskriften på lækre chokolade-eclairs