Følg denne opskrift og lav 3 forskellige slags macarons, der alle pynter på bordet og smelter på tungen. Og når du føst har smagt den hjemmelavede version af macarons, vil du elske dem endnu mere.
Først skal du lære at lave de knasende, søde macaronbunde, og derefter finder du herunder 3 opskrifter på forskellige variationer af macarons. Der er både solbær-, karamel- og hindbærmacarons. Laver du dem alle, bliver det til en smuk, indbydende og smagfuld portion af de franske favoritter. Perfekt til en særlig lejlighed eller bare som uimodståelig forkælelse i hverdagen.
SE OGSÅ: Opskrift på Snickers-macarons
Antal: 60 bunde
Det skal du bruge til macaronbunde:
MANDELMASSE:
150 g mandelmel
150 g flormelis
50 g æggehvider
MARENGS:
60 g æggehvider
150 g sukker
SE OGSÅ: Opskrift på macarons med mælkechokolade
Sådan laver du macarons:
MANDELMASSE: Bland mandelmel og flormelis, og sigt det gennem en mellemfin sigte. Rør æggehviderne i massen.
MARENGS: Pisk æggehviderne, til de er luftige. Kog sukker og vand i en gryde, indtil det er 120° varmt. Pisk sukkerlagen ind i de luftige æggehvider, indtil marengsen er lun og luftig. Tilsæt evt. farve hurtigt med et piskeris (se de enkelte opskrifter herunder).
Vend marengsen sammen med mandelmassen, og rør forsigtigt, til det flyder let og har en ensartet konsistens. Fyld dejen i en sprøjtepose med en rund tylle på ca. Ø 2 cm, og sprøjt macaronmassen ud på en bageplade med bagepapir. Lad macaronbundene tørre lidt i overfladen, og bag dem ved 140° i ca. 10 minutter.
Lav farverige og smagfulde macarons med én eller flere af disse opskrifter, der tager udgangspunkt i grunddejen:
MACARONS MED SOLBÆR:
(1 portion solbærmacarons)
300 g marcipan
80 g frysetørret solbærpulver
60 g solbærlikør
1 portion grundopskrift
lidt lilla farve
Sådan gør du:
Lav macaronbunde ud fra grundopskriften, men tilsæt lilla farve. Bland marcipan med solbærpulver. Tilsæt solbærlikøren lidt efter lidt. Fyld massen i en sprøjtepose. Sprøjt solbærmarcipanen på bagsiden af en macaronbund, og lav en sandwich ved at samle den med en anden bund. Stil de færdige macarons utildækket på køl i ca. 1 døgn.
MACARONS MED KARAMELFYLD:
(1 portion karamelmacarons)
1 gelatineblad
150 g fløde
50 g glukose
2 g salt
75 g sukker
40 g smør
100 g hvid chokolade
1 portion grundopskrift
guldstøv
Sådan gør du:
Udblød gelatinen i koldt vand. Bring fløde og glukose i kog. Tilsæt salt og gelatine, og rør det helt ud. Stil til side. Karamellisér sukker i en tykbundet gryde, indtil det har en gyldenbrun farve. Skru ned for varmen, og rør smørret ud i massen. Hæld den lune fløde på karamellen, og rør, indtil massen har en ensartet konsistens. Tilsæt den hvide chokolade, og rør den ud i massen. Stil til afkøling.
Lav macaronmassen ud fra grundopskriften. Drys lidt guldstøv på toppen, og bag dem. Fyld karamellen i en sprøjtepose. Sprøjt karamellen på bagsiden af en macaronbund, og lav en sandwich ved at samle den med en anden bund. Stil de færdige macarons utildækket på køl i ca. 1 døgn
MACARONS MED HINDBÆRTRØFFEL
1 portion grundopskrift
1-2 tsk hindbærsirup eller et par dråber rød konditorfarve
½ dl piskefløde
100 g hvid chokolade
½ dl mosede hindbær
Sådan gør du:
Lav macaronbundene ud fra grundopskriften, men tilfsæt lidt hindbærsirup eller konditorfarve. Trøffel: Bring fløden i kog, og smelt finthakket chokolade heri. Tilsæt hindbær, rør godt, og sæt cremen i køleskab, til den er helt kold, gerne natten over. Når bundene er bagte og afkølede, pisk derefter cremen let, sprøjt den på halvdelen af kagerne, og læg de andre ovenpå. Opbevar macarons i en lukket beholder på køl. Drys evt. kagerne med knuste frysetørrede hindbær, der fås i specialbutikker.
Prøv de klassiske hindbærsnitter med et opgraderet look. Få opskriften her!