Servér en stak klassiske pandekager med hjemmelavet brombærsirup, og vær sikker på, at din dessert falder i god jord hos dine gæster. Få opskriften her!
af Cecilie Svensson18.10.2019Foto: Columbus Leth.
Brombærsirup
1 vaniljestang
250 g friske brombær
275 g sukker
3 spsk. citronsaft
3 dl vand
Pandekager
150 g hvedemel
2 spsk. sukker
1/2 tsk. stødt kardemomme
1 knsp. vaniljepulver
2 knsp. salt
3 store æg
100 g smør + lidt til stegning
3 dl mælk
Intet slår duften af en stak lune, dejlige pandekager! Med en god grundopskrift kan man næsten tilføje hvilket som helst tilbehør uden at slå fejl.
Prøv denne opskrift på de lækreste pandekager og en brombærsirup.
sådan laver du pandekager med brombærsirup
Brombærsirup:
Flæk vaniljestangen på langs.
Kom alle ingredienserne til siruppen i en gryde, og bring massen i kog.
Skru ned, og lad den simre under låg i 30 minutter.
Tag låget af, og lad siruppen simre i yderligere 15 minutter.
Du kan vælge at lade bærrene være i siruppen, eller sigte dem fra.
Fjern evt. også vaniljestangen, eller kom den i flasken sammen med siruppen.
Hæld siruppen i et rent, skoldet glas eller en flaske med låg.
Pandekager:
Smelt smørret.
Bland de tørre ingredienser med æg og smeltet smør, og pisk blandingen glat.
Tilsæt mælken lidt ad gangen under piskning.
Lad dejen hvile køligt i 30-60 minutter.
Steg pandekagerne i smør.
Servér dem, mens de er lune, med brombærsiruppen over og evt. en kugle vaniljeis til.