Græskartærten her er bagt med et sødt og sprødt marengslåg. Man kan selv lave græskarfyldet, men vi har brugt puré fra dåse, som de også gør i USA.
Pumpkin pie med marengslåg
6-8 personer
Pumpkin pie - det skal du bruge
Mørdej:
200 g smør
150 g florsukker
1 nip salt
350 g hvedemel
1 æg
Fyld:
2 æggeblommer (gem hviderne til marengsen)
3 æg
50 g brun farin
2 dl piskefløde
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt nellike
½ dl sirup
425 g græskarpuré (fås ofte i Superbest)
Er du helt vild med græskar og vil vide alt om den orange frugt? Så læs her, og bliv klogere
Sådan gør du
Mørdej:
- Ælt smør, sukker og salt sammen og rør mel og æg i. Dejen er nu en grov rasp. Saml dejen med 3 spsk koldt vand. Når dejen er samlet til en klump, skal den på køl i mindst 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en smurt tærteform med dejen.
- Prik bunden med en gaffel. Beklæd kanterne med alufolie. Forbag bunden i en 200° varm ovn 8-10 minutter.
- Tag bunden til pumpkin pie ud og lad den køle af på en bagerist. Fjern alufolien fra kanterne.
Fyld:
- Pisk æggeblommer og æg sammen med brun farin, fløde, krydderier og sirup. Pisk til det er ensartet. Rør græskarpureen i. Hæld græskarfyldet i tærten og bag den i 25-30 minutter på 180°, til fyldet føles fast. Tag den færdigbagte pumpkin pie ud af ovnen.
Tips
Pumpkin pie kan laves dagen før. Dæk den til med et klæde og lad den stå køligt natten over. Lun evt. din pumpkin pie inden servering.
Marengslåg - det skal du bruge
2 æggehvider
70 g flormelis
2 dråber citronsaft
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive med citronsaft. Tilsæt florsukker lidt efter lidt, mens du pisker, til dejen danner hvide toppe. Fordel marengsdejen på din pumpkin pie og lav små toppe med en gaffel.
Bag gærskartærten på 140° i 10-15 minutter til overfladen er lysebrun. Afkøl den færdige pumpkin pie med marengslåg på en bagerist.
- Tag den afkølede pumpkin pie ud af formen og anret den på et fad.