Man kan ikke sige rabarber uden også at sige grød. De to ting hører uløseligt sammen.
Hvis man skal servere en dessert om sommeren, er rabarbergrød oplagt. Rabarberen er nemlig i sæson fra foråret til sent på sommeren, og derfor kan du få friske, velsmagende bundte af rabarber i butikkerne.
Du kan også dyrke rabarber i din egen have. Har du en kompostbunke, så placér gerne planten tæt på komposten, da rabarber sætter pris på jord med masser af næring.
Den her rabarbergrød er en opgraderet version med brændt marengs og karameliseret kærnemælk, der er med til at give grøden et syrligt indspark.
Når du skal brænde marengsen, kan du bruge en brænder ligesom ved creme brulé. Den skal have en let brun farve. Servér desserten med det samme, så marengsen stadig er lidt lun. Det giver en god kontrast til den kolde, friske rabarbergrød.
SE OGSÅ: Prøv også denne version af rabarbergrød med vaniljeis og crumble
Antal: 4 personer
Sådan laver du rabarbergrød med brændt marengs
Rabarbergrød:
Karamelliseret kærnemælk:
Marengs:
Karamelliseret kærnemælk:
Marengs: