Desserter og kager

Rabarberkage med marengslåg

Det er sæson for rabarber, og i den anledning har vi brugt de lækre, røde stængler i en blød kage med sprødt marengslåg. Find opskriften her!
af Anita Klemensen, Christine Bille Nielsen, Marie Melchior, Louisa Lorang / Foto: Henrik Freek14.12.2021

De sødsyrlige rabarber er en klassiker i det søde køkken, når de er i sæson. Vi har brugt de røde stængler i en blød kage med marengslåg, som hurtigt kan gå hen og føre til akut forårsforelskelse.

Rabarberkage med marengs

Antal: 8-10 personer

Det skal du bruge til rabarberkage:

Kagebund:

  • 4 æggeblommer (gem hviderne til marengs)
  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk smør til formen

Rabarberkompot:

  • 1 bundt rabarber, ca. 750 g
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker

Marengslåg:

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 2 spsk flormelis

Sådan laver du rabarberkage med marengslåg:

  1. Rabarberkompot: Tænd ovnen på 175°. Skær blade og ender af rabarberne, skyl stilkene grundigt, skær dem i stykker på 2 cm, og læg dem i et ovnfast fad.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over rabarberne. Læg den tomme vaniljestang ved rabarberne.
  3. Bag rabarberne i ovnen i 15 minutter, eller til de er møre. Rør rundt i rabarberne, så kompotten bliver tyk, og lad den køle af. Sigt lidt af væden fra, hvis kompotten er for tynd.
  4. Kagebund: Del æggene forsigtigt, og hæld æggehviderne i en stor, ren og tør skål. Stil til side. Rør smør og sukker hvidt og blødt i en stor skål med en grydeske. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt blandingen over dejen. Vend forsigtigt melet i skiftevis med mælken, brug grydeskeen.
  5. Fordel dejen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Bag kagen i 15 min. ved 175°.
  6. Marengslåg: Pisk æggehviderne skummende med elpisker. Drys sukkeret i æggehviderne lidt ad gangen, imens du pisker, indtil hviderne er så stive, at der kommer tydelige mønstre i skummet.
  7. Fordel rabarberkompotten på bunden, og smør derefter forsigtigt marengsmassen ud over rabarberkompotten. Hæld flormelis i en sigte, og drys den over marengslåget.
  8. Sæt kagen tilbage i ovnen, og lad den bage i 15 min., til marengslåget er gyldent på toppen. Lad kagen køle lidt af, før du skærer den ud.

TIP! Når rabarbersæsonen er ovre, kan du bage kagen med hindbærmarmelade eller æblemos i stedet for rabarberkompot.

Se flere lækre sager med rabarber herunder:

rabarberkage

Hjemmelavet rababerchutney

Brug en rabarberchutney som tilbehør til stegt fisk, lam, svinekød, fjerkræ og til koldt kød og charcuterie.

rabarber

Rabarbermousse med kompot
Kom i sommerstemning med den her skønne dessert, der består af rabarbermousse med kompot.

rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje
Den bedste fejring af sommeren er et glas rabarbersaft, og vi har den bedste opskrift på frisk hjemmelavet rabarbersaft.

rabarbertærte

Rabarbertærte med vaniljecreme
En virkelig smuk rabarbertærte med sød vaniljecreme. Perfekt til forårets fester eller hvis du vil forkæle din familie lidt ekstra!

rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade - en nem og lækker opskrift!
Rabarber er en dejlig sommerråvare, som kan laves til en lækker marmelade. Find opskriften på rabarbermarmelade her.

Sponsoreret indhold