Når de første rabarber kigger op af jorden, ved vi, at sommeren er i sigte. Tryl dem om til den lækreste rabarberkompot med marengs og vaniljeis. Få opskriften på rabarberkompot her!
af Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen24.03.2023
Rabarber er en ægte forårsbebuder og den karakteristiske, syrlige smag er god til rigtig mange ting. Her serverer vi den i en klassisk rabarberkompot, som får selskab af sprød marengs og iskold, vaniljeprikket is!
Ingredienser
500 g rabarber
1 vaniljestang
1 spsk. vand
400 g sukker
Marengs
4 æggehvider
200 g flormelis
1 nip salt
Til servering
1 l vaniljeis
1 spsk. usaltede pistacienødder uden skal
Sådan laver du rabarberkompot
Marengs
Tænd ovnen på 120°.
Pisk æggehviderne i en skål med en elpisker, til de er næsten stive.
Pisk flormelis i lidt ad gangen, til marengsen er stiv. Pisk salt i.
Sæt marengstoppe med en ske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 60-70 minutter, eller til de er sprøde. Sluk ovnen, sæt ovnlågen på klem, og lad marengsen afkøle i ovnen i mindst 1 time.
Rabarberkompot
Rens rabarber, og skær dem i små stykker.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring rabarber, vand, vaniljekorn, sukker og den tomme vaniljestang i kog i en gryde. Lad det koge ved svag varme i 8-10 minutter. Kassér vaniljestangen, og afkøl kompotten helt i køleskabet.
Servering
Afdryp rabarberkompotten, og anret den i bunden af 6 glas.
Hak pistacienødder.
Top kompotten med knust marengs, vaniljeis og pistacienødder, og servér straks.