Skyl rabarberne, skær dem i mindre stykker og læg dem i et ildfast fad.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Bland sukker og vaniljekorn.
Strø vaniljesukkeret over rabarberne og læg vaniljestængerne ovenpå. Dæk fadet til med alufolie.
Sæt rabarberne i en 200° varm ovn i 30 min. Afkøl din rabarberkompot.
Shortbread:
Bland alle ingredienserne sammen i en bageskål. Brug hænderne til at samle dejen.
Læg bagepapir i en lille bradepande (20 x 26 cm). Tryk dejen ud til en tynd bund og bag den ved 150° i 15- 20 min., til den er let gylden og sprød. Afkøl på en bagerist.
Hvid chokoladecreme:
Hak chokoladen groft og hæld den i en skål.
Kog fløden op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over den hvide chokolade. Rør til chokoladen er smeltet. Afkøl cremen i 2-3 timer.
Pisk fløden til let skum og pisk det sammen med din chokoladecreme.
Anret rabarberkompot i små glas. Smuldr shortbread over rabarberkompot og top med en stor skefuld hvid chokoladecreme.
Rabarberkompot med shortbread og hvid chokoladecreme er en lækker sommerdessert efter en skøn middag på terrassen i godt selskab.