Du kender det godt. Haven bugner af rabarber, og du har både lavet kompot, jordbær-rabarbermarmelade, rabarbertærte og rabarbersaft.
Men hov, du har da ikke lavet rabarbersuppe endnu! Så må du hellere se at komme i gang. Rabarbersuppe er en super skøn forårsdessert og utrolig let at lave.
Rabarbersuppe og rababerkompot - det skal du bruge
2 vaniljestænger
400 g sukker
1 kg rabarber, rensede
7 dl vand
Sukkerristet rugbrød
2 skiver rugbrød
2 spsk. sukker
Desuden
400 ml god vaniljeis
20 mynteblade
Sådan gør du - rabarbersuppe og -kompot
Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud, og rør både vanilje og stænger godt ud i sukkeret. Kog vaniljesukker og vaniljestænger op med vandet i en gryde.
Skær rabarberne ud i stykker på 3 cm, og lad dem simre i gryden med vaniljesukkervandet i ca. 10 min.
Sigt suppen over i en skål, og gem den resterende rabarberkompot i en anden. Fjern vaniljestængerne. Sæt rabarbersuppe og rabarberkompot på køl.
Sukkerristet rugbrød
Skær rugbrødet ud i små tern, og rist dem sprøde på en varm pande. Hæld sukkeret på panden, og lad det karamellisere. Kom rugbrødet på et stykke bagepapir, og lad det køle af. Pil rugbrødsstykkerne fra hinanden.
Anret rabarberkompot på 4 tallerkener med is ovenpå. Drys med sukkerristet rugbrød, og pynt med mynteblade og 1 spsk. suppe omkring kompotten.
Hæld rabarbersuppe i 4 iskolde glas, eventuelt direkte fra fryseren, og server med rabarberkompot.